Week-endul asta am fost la cules de capsune la o ferma bio de aici din Bruxelles. E o experienta absolut minunata, mai ales pentru copiii “de la bloc”, pe care o recomand din tot sufletul. Pretul e putin mai piperat decat in supermarket (intre 7 si 9 euro/kg), dar prospetimea pe care o aduce la pachet il justifica, din punctul meu de vedere. Cert e ca noi repetam experienta asta anual si, evident, ramanem cu un mare surplus de capsune. Ce sa facem cu ele? Am cateva retete pe blog, dar cea de azi e o incantare.
Lassi e o bautura de origine indiana pe baza de iaurt sau lapte batut. Eu va propun o reteta simpla, adaptata gustului meu est-european: lassi cu capsune, cocos, iaurt grecesc si menta. Ingrediente putine, efect maxim. Il puteti bea indulcit sau neindulcit (caz in care nu va fi totusi chiar atat de gustos, intrucat capsunele nu sunt foarte dulci, insa s-ar putea sa va placa daca inlocuiti capsunile cu mango sau adaugati o banana).
Ingrediente
- 1 kg capsune
- 1,5 linguri zahar (optional, sau puteti pune miere, dar mariti numarul de calorii)
- 160 g iaurt grecesc
- 330 ml lapte cocos
- cateva frunze menta proaspata
Metoda
- Intr-un blender de mare putere (Vitamix), mixati capsunele cu indulcitorul (daca folositi). Adaugati iaurtul, laptele si frunzele de menta si mixati bine, pana obtineti un smoothie omogen.
- Serviti cu gheata.
Este absolut delcioasa! Delicioasa! Daca voiati sa va impresionati prietenii la urmatoarea petrecere si nu stiati cum, iata. Bautura se poate face, evident, si cu capsuni congelate. Calorii pe paharul de 250 ml? 189kcal.
Todaloo!
Love and strawberries!