Astazi eu si Pufu ne-am destrabalat in bucatarie. Lui i-am pregatit o surpriza – un soi nou de cereale, fin si un talas nou, dintr-un lemn special, care o sa il scuteasca de scuturaturi, plus o legatura intreaga de patrunjel, pe care a devorat-o mai repede decit am putut spune eu „Pofta buna!”. Ce Pufu nu stie e ca in frigider il asteapta ascunsa o varza creata si obraznica, abia aparuta pe scena primaverii.
Pentru mine, in schimb, seara a fost o incintare a simturilor, asta si pentru ca am gasit numai nebunii la supermarket: busuioc proaspat, rosii cherry, brinza albastra cu mucegai, salata mediteraneana, ceapa verde, leurda, ridichi – care, impreuna, s-au reunit sub conducerea uleiului imperial de masline si a miinii delicate a otetului balsamic. Toate astea, asezonate cu o portie generoasa de cartofi noi (oh, da!) injumatatiti si decorati cu rozmarin si sare marina si pazite de pe marginea farfuriei de o felie generoasa si proaspata de piine neagra cu seminte.
Cei care apreciaza simfonia de arome vor intelege ca asta seara am avut concert.
[AdSense-A]