Ciorba vegana a viselor

0

Astazi vreau sa va propun o ciorba pe care sa o mancati goala, cu lingura, din oala, fara sa va puteti opri. Daca va mai spun ca e si vegana si mega hranitoare, cred ca o sa spargeti pur si simplu usa camarii, stiti ce zic? Are fasole, are mangold (sau orice alta frunza verde you fancy) si e facuta cremoasa de putin lapte/smantana de caju. In plus, se face in mai putin de 30 minute, ceea ce nu se poate spune despre multe feluri de mancare.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa galbena, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, feliati
  • 2 morcovi, rasi pe razatoarea mare
  • tijele de la ½ apio, feliate subtire
  • tijele si frunzele de la o radacina de mangold/kale, feliate subtire
  • 1 cub bio de legume
  • 1 conserva de fasole alba
  • 1 cartof mare, taiat cuburi mici
  • 1 foaie dafin
  • sare si piper
  • 200 ml lapte/smantana de caju
  • zeama de la ½ lamaie (sau bors generos)

Metoda

  1. Intr-o oala de ciorba incingem uleiul de masline, apoi calim usor ceapa si usturoiul. Adaugam restul ingredientelor in afara de smantana si zeama de lamaie si acoperim cu aproximativ 1.5 litri apa clocotita.
  2. Fierbem la foc iute pana se patrund usor legumele, cam 15 minute. Alternativ, daca o facem la Instant Pot, la pasul asta punem capacul si gatim 3 minute plus 10 NR (natural release). Stingem focul, adaugam smantana de caju si zeama de lamaie. Mancam pana lesinam, cam doua borcane.

E foarte simpla, stiu. Dar credeti-ma ca e incredibil de hranitoare si delicioasa. Combinatia e bine gandita, e echilibrata, iar zeama de lamaie si smantana de caju dau atacul final. Daca as fi in Romanica as testa produsele Vacaju (I love the name!), am auzit lucruri bune despre ei din social media. Poate le incercati voi. Oricum, daca nu aveti si nu aveti, sa stiti ca smantana de caju se face din caju hidratat cateva ore, apa plata, zeama de lamaie. You will make it, I know!

Eu fac combinatia asta destul de des, simt asa ca imi urla celulele de placere si bunastare cand o mananc. Dar poate pentru ca eu sunt ciorbara si imi plac variantele usor acrisoare, cine stie…

Ca de obicei, daca o incercati, lasati-mi un mesaj, nimic nu ma bucura mai mult.

Love and ciorba!

Aboneaza-te la newsletter si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase

- un ghid complet de planificare a meniului saptamanal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.