Acum cateva zile am gasit in Good Food o reteta interesanta care combina cateva din salatele mele preferate, pe care le gatesc frecvent cu mare placere… Insa niciodata pana acum impreuna! Este vorba de o salata in trei straturi care combina salata humus cu salata tabouleh si cu o salata mediteraneeana, greceasca, cu masline si feta.
Pentru humus avem nevoie de:
1 cutie naut fiert
3 lg tahini (pasta de susan, se gaseste la raioanele etnice la Mega sau orice hipermarket)
1 lingurita seminte chimion
3-4 lg ulei masline
3 catei de usturoi
1 lg zeama de lamaie
sare si piper dupa gust
Toate ingredientele se amesteca in mixer pana devin pasta.
Salata tabbouleh se face din:
1 rosie curatata de seminte si taiata cubulete
1 legatura de patrunjel
2 fire ceapa verde
80 g cusucs
menta
sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust.
Recomand atentie cu lamaia: eu am descoperit ca nu imi place sa pun foarte multa. Intai se pregateste cuscusul: in punem intr-un bol, il acoperim cu apa clocotita amestecata cu sare si o lingura de ulei de masline, punem deasupra un capac si lasam la infuzat 10 minute sau pana se absoarbe toata apa. Apoi se adauga restul legumelor si ingredientelor tocate marunt.
Intr-o caserola transparenta se aseaza mai intai un strat de humus care se stropeste cu putin ulei de masline, se acopera cu salata tabouleh, apoi cu un strat de masline kalamata, cateva bucati de branza feta si un strat de salata verde. Eu o prefer pe cea mediteraneeana, amestecata deja de la magazin :) Se asezoneaza cu putin ulei de masline si se serveste cu lipie.
Sper sa va bucurati de ea la fel de mult cum am facut-o eu!