Paste colorate cu sos de busuioc

0

Stiu, suna complicat. Nu numai ca nu e complicat, dar este si dureros de gustos :) Ce va propun asta seara este o versiune mult simplificata a pesto-ului, cu rezultate mult mai spectaculoase decat ale pesto-ului de borcan (cumparat din supermarket).

Ingrediente

o mana generoasa de busuioc, o alta, la fel de generoasa de patrunjel

3-4 linguri de ulei de masline

o lingura de seminte de floarea soarelui, crude

paste colorate

sare, piper, parmezan ras dupa gust

Intr-un robot sau mini chopper aruncam patrunjelul, busuiocul, semintele si uleiul de masline si procesam pana obtinem o pasta cremoasa. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet, 8-10 minute, insa avem grija sa fie al dente – adica nu pilaf, asa cum ne-au invatat mamele noastre ca se fierb, ca altfel “ti se face rau de la stomac”, ci putin mai tari, asa cum le fierb, cu placere si fara dureri, italienii. Se amesteca cu sosul, se stropeste cu parmezan si se mananca pe saturate, cu pofta si incantare. Aroma busuiocului proaspat, in combinatie cu uleiul de masline, este indescriptibila si inegalabila. Eu nu m-am abtinut, si am dat cu un colt de paine prin cratita, sa nu scap nimic.

Hai, ziceti ca nu-i usor, rapid si sanatos!

Va imbratisez cu drag.

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.