A aparut spanac-ul de toamna – ce bucurie! Importanta sursa de fier, spanac-ul trebuie gatit la aburi, pentru a nu-si pierde proprietatile nutritive, in conceptia mea cel putin. Astazi am cumparat un kilogram de spanac din piata, l-am spalat bine si m-am repezit sa fac o tarta.
Ingrediente
500 g spanac
400 g aluat foietaj
1 ceapa mica, tocata marunt
2 linguri ulei masline
1 lingura generoasa smantana
1 cana cubulete branza feta
1 lingurita nucsoara
sare si piper dupa gust
Se fierbe spanac-ul la abur pana se inmoaie putin, nu mai mult de cateva minute, apoi se scurge bine de tot. Pentru asta veti avea nevoie de o rozeta de la Pentrugatit.ro si o oala cu capac in care sa o puteti instala (sau un aparat de gatit cu aburi). Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa pana devine aurie; se amesteca apoi cu spanacul, smantana si condimentele. Foietajul se intinde intr-un vas termorezistent, tapetandu-se inclusiv peretii acestuia cu coca. Se da la copt in cuptorul preincalzit aprox. 15 minute. Se scoate si se adauga amestecul de spanac, deasupra se presara cubuletele de feta si se mai da la cuptor pentru inca 15 minute.
Va garantez ca va iesi o tarta absolut delicioasa!
[AdSense-A]