Tort de Craciun cu crema de kiwi/ Christmas double layer cake with kiwi cream

0

Sarbatori fericite tuturor! A venit Mosu’? Anul asta noi il asteptam cu un mega tort etajat cu blaturi de ciocolata si vanilie si crema de kiwi. Pentru ca m-a mancat in diverse locuri, am testat pe el un fondant de marshmallows: mi-am smuls parul din cap cat de naspa a fost. Noroc ca am avut si ceva pasta de zahar facuta de mine, care s-a comportat exemplar.

Am folosit pentru aceasta reteta blatul clasic, impreuna cu pasta de fondant facuta de mine, iar la crema m-am inspirat de la una din cele mai tari doamne fauritoare de torturi de la noi: Lissa. Tortul e roz pentru ca marshmallows au fost roz, altfel as fi optat pentru o culoare mai potrivita sezonului.

Cu o seara inainte am facut blaturile, le-am lasat la racit, apoi le-am taiat: pe cel mare in doua, pe cel mic in trei felii. Am umplut cu crema de kiwi si am lasat la racit pe balcon peste noapte. In aceeasi zi am facut si fondantul, pentru ca si el are nevoie sa se odihneasca de pe o zi pe alta. Am vazut ca multa lume face greseala de a-l tine in frigider: eu insist sa fie pastrat invelit in folie transparenta, intr-o cutie etansa, la temperatura camerei. Nu trebuie sa ma credeti pe mine, asa zic si specialistii.

A doua zi dimineata am invelit torturile in crema de unt si am dat din nou la rece. Intre timp am inceput sa lucrez fondantul, adica sa il framant ca sa se inmoaie. L-am intins, am acoperit torturile, iar in cel de la baza am infipt neshte betisoare de lemn (din acelea pentru frigarui) din loc in loc, pentru a sustine blatul de deasupra. Inaltimea acestor betisoare este egala cu inaltimea blatului de jos.

Am suprapus torturile si am trecut la ornat. Rezultatul? See for yourself:

Love and fondant,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. superb tortul♥!!! inca nu am folosit fondant dar imi promit de mult timp ca am s-o fac…si cred ca in curand ma voi tine de cuvant pt ca imi place tare mult cum arata!

    • Asta cu fondantul e boala grea :)
      Sfatul meu e sa te documentezi bine: e ușor de făcut, dar e bine sa știi exact ce-i cu el ca sa-l poți drege in caz de nevoie. In rest, multă imaginatie si distracție! Te pup!

  2. Deci da, am parcurs prajitura, muffins-urile, am vazut ca mananci cartofi prajiti fara crizele de dupa ;)) (eu sunt cu ele, ti-am zis) si m-am oprit la pink !! Demential arata!! Ai talent si rabdare nu gluma! Felicitari !! Seara buna !!

    • Hehe, Crizele de după sunt ascunse atent in offline :) In rest, trăiască dulcegariile culinare, nu? Te pup, seara faina!

  3. Andreea, am vazut ca ai avut probleme cu fondantul de marshmallows. Eu numai din asta folosesc si nu am avut probleme, marshmallows-urile le am albe si le dau ce culoare vreau. Merg acum sa vad cum faci tu fondantul :)

    • Da mai, sa stii ca am avut. E drept ca la vremea cand am incercat nu il aveam pe Mr. Red, insa bezelele folosite au fost de buna calitate zic eu. Astept cu drag si nerabdare sfaturi si pareri! Te pup Mihaela!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.