Pateu de soia

0

Pentru ca maine este vineri si suntem in postul Pastelui, m-am gandit sa-mi usurez viata cu un pateu gustos si plin de nutrienti esentiali, bine de mancat in aceasta perioada. Desi pastele vegetale de prin magazine sunt foarte gustoase, numai cand ma gandesc sa ma uit pe eticheta unde asteapta cuminti si insiruiti aditivii alimentari ma iau durerile de cap! Asa ca eu astazi va propun o varianta bio, mult mai sanatoasa si simplu de facut.

Sfaturi:

1. Cumparati soia boabe de la un magazin gen Plafar. Rezista bine mersi in camara perioade indelungate.

2. Nu fierbeti cantitati foarte mari – experienta imi spune ca nu puteti manca foarte, foarte mult. Pentru o caserola ca cea din imagine, eu am folosit o cescuta.

3. Folositi pentru fierbere oala sub presiune, daca aveti. Va scuteste de multa bataie de cap, si chiar si de inmuierea prealabila. De cand o am, eu NU mai las leguminoase la inmoiat si am rezultate spectaculoase. In loc sa fierb ore intregi la soia, am reusit sa fac sa fie gata in 30 minute. Pretty cool, right?

4. Fierbeti soia cu apa si putin bicarbonat de sodiu. O va fragezi.

5. Intotdeauna combinati soia cu pasta de rosii. Rosiile indulcesc gustul aspru al soiei.

Acestea fiind zise, sa trecem la ingrediente si preparare:

o cescuta boabe soia

2 catei usturoi, dati prin presa

1 cutiuta (MICA!) de bulion

1 lingurita otet balsamic

ulei de masline, sare, piper dupa gust

1. Fierbem soia si o scurgem de apa.

2. O amestecam cu restul ingredientelor si o pasam la robot, pana capata o consistenta de pateu.

Asta e tot!

Va imbratisez cu drag.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here