Suc natural energizant din fructe si legume de iarna/ Winter boost juice

5

*SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION*

Nu stiu la voi cum e iarna, dar eu am doua tendinte majore: 1. sa mananc grasimi si 2. sa beau sucuri naturale in fiecare zi. De fapt, ca sa fiu sincera, simt nevoia de citrice si de aceea le amestec in toate combinatiile posibile si imposibile. Insa de departe preferatul meu in sucurile de iarna e ghimbirul. De multe ori mi-am exprimat regretul de a-l fi descoperit atat de tarziu, insa stati fara grija, imi scot parleala. De cand il am pe Huromica, viata mea a devenit mult mai frumoasa si mai simpla; dupa un an de folosire va pot spune urmatoarele: procesul de curatare mi se pare la fel de simplu ca la inceput (2 minute), face un genial lapte de nuci, scoate maximul de suc din orice fruct sau leguma sau planta as baga la el, nu face zgomot deloc si sucurile sunt incredibil de gustoase. Il folosesc in special iarna, cand e mai greu sa gasesti fructe sau legume proaspete. Am vazut ca au aparut pe piata si modele mai ieftine care ar fi ok, deci va pot spune ca storcatoarele prin presare au devenit mai accesibile ca pret si ca ar fi cazul sa investiti intr-un model care sa va placa – nu veti regreta!

suc-de-portocale-ghimbir-mango-spanac

Pe langa sucuri si lapte ador faptul ca il pot folosi pentru a extrage ceea ce eu numesc esenta de ghimbir. Adica trec ghimbirul prin storcator si imi scoate cel mai frumos suc galbui care poate fi pastrat in frigider intr-o sticla inchisa ermetic si folosit dupa dorinta in sucuri naturale sau pentru a face o asa-zisa bere de ghimbir daca il combinam cu apa minerala (a se vedea in sticlutele mici din poze). Il ador!

Cum va spuneam, iarna pentru mine inseamna multe sucuri naturale de citrice, ghimbir si… plante verzi. Adica patrunjel sau germeni de tot felul; daca am noroc, ca azi, gasesc cate un spanac proaspat mic si amarat dar pe care inca nu l-a luat inghetul. Am o tanti de la care iau din piata si va spun: e cel mai fraged spanac cu putinta, neaparat mergeti in piete si mai cautati, cred ca va fi ultima transa de spanac de toamna/iarna pe anul asta…

DSC_0113

Suc natural energizant din fructe si legume de iarna

Ingrediente

  • 1,5 kg portocale si mandarine
  • 1 mango
  • 1 morcov
  • 2 degete radacina de ghimbir
  • 1 mana de spanac tanar
  • scortisoara (optional)

Metoda

  1. Se curata toate fructele si legumele de coaja si impuritati. Se taie in bucati mai mici si se trec prin storcatorul prin presare la rece.
  2. La sfarsit, separat, trecem si ghimbirul, a carui esenta o pastram in sticlute separate pentru a o putea combina cu restul sucului dupa gust, intrucat ghimbirul este usor intepator.
  3. Daca dorim, putem amesteca totul cu putina scortisoara macinata.
  4. Servim imediat sau, daca dorim sa pastram sucul, o putem face in sticle bine inchise, avand grija sa umplem sticla pana la capac pentru a nu lasa loc aerului, impiedicand astfel oxidarea sucului.
https://www.andie.ro/2013/12/15/suc-natural-energizant-din-fructe-si-legume-de-iarna-winter-boost-juice/
DSC_0126

Sucul asta are rolul de a fi super energizant, de a aduce un supliment de vitamina C intr-o perioada in care avem mare nevoie si de a ajuta digestia, tinand cont ca avem tendita sa mancam mai multe grasimi si mai multi carbohidrati. Mai mult, datorita betacarotenului care e continut in toate fructele portocalii folosite, ne ajuta pielea sa simta mai putin absenta soarelui, asa ca e foarte recomandat pentru noi. Daca aveti la congelator, puteti sa ii adaugati si catina, atunci chiar ca va fi un suc de neuitat! Eu de cand o tot tin pe sucuri n-am prea racit, ptiu sa nu cobesc, dar m-am simtit tare bine toata toamna si iarna de pana acum.

Love and orange juice!

*IN ENGLISH*

Winter is a time when our body needs a boost of vitamins and energy the most. I have a tendency to eat fats and lots of juices, preferably fresh orange or pomegranate juice, but that’s because our body is so intelligent, it asks for all the things necessary to keep us going strong. I particularly like to use orange fruit and vegetables in my juices, because they are full of betacarotene and supplement for the absence of the sun in our lives :)

Another ingredient that I persistently use is ginger (which, alas!, I discovered too late in my life) because it helps with digestion and keeps the cold away. I actually didn’t have one single cold or flu this year and I’m pretty happy about it, I hope I won’t jinks it now with my big mouth :)

DSC_0107

Winter boost juice

Ingrediente

  • 1.5 kg oranges
  • 2 cm ginger root
  • 1 carrot
  • 1 mango
  • a handful of baby spinach
  • ground cinnamon (optional)

Metoda

  1. Peel all fruits and veggies. Wash well, then juice them all, with the exception of the ginger.
  2. Juice ginger separately and use the resulting juice moderately, by adding it to your glass according to your taste. It can be spicy!
  3. If you want, you can add a pinch of ground cinnamon or all spice for flavour.
https://www.andie.ro/2013/12/15/suc-natural-energizant-din-fructe-si-legume-de-iarna-winter-boost-juice/
DSC_0124

This juice needs no sugar or any other additions and I particularly like the zing I get from the ginger. It’s a party in my mouth! I do hope you will enjoy it too :)

Love and orange juice!

5 COMMENTS

  1. Sucul meu preferat contine la fel morcov, portocale si mult ghimbir! Imi place atat de mult ghimbirul in suc incat am inceput sa i caut pe net efectele secundare sa stiu la ce ma pot astepta ;)
    Totul ce iese din mainile tale arata atat de bine, Andie! Felicitari!

    • Nati, multumesc! Stim noi ce e bun, nu? Eu nu cred ca apar efecte secundare de la prea mult ghimbir, poate putina dereglare la stomac, dar in sensul pozitiv :))

  2. Eu am diversificat mult amestecurile de sucuri pe care le fac dupa ce am pus mana pe cartea sucurilor si nectarelor, are peste 300 de combinatii, numai bune cand ai pofta de ceva dulce, am trecut prin cateva zeci deja. Si ca tot ziceai de storcatoare cu presare la rece mai accesibile, trebuie sa recomand “febletea” 150ss de la heinner. am aruncat in subsol fostul storcator prin centrifugare pentru ca nu exista termen de comparatie cand vine vorba de calitatea sucurilor.

    P.S. Super ideea cu esentele ‘tari’ de ghimbir in sticlute mici :D, o sa-ti imprumut tehnica si o s-o introduc si la mine in bucatarie.

  3. Mai.. eu nu stiu daca as folosi o carte despre sucuri. Eu mi le fac in functie de propriul chef, gust, si de ce imi cere mie corpul in momentul respectiv. Dar cu slow juicerul asa e, nu stiu cum sa le explic prietenilor mei ce diferenta e intre asta si un centrifugal :) Major!
    Eu sa stii ca iarna tot timpul am esenta de ghimbir in frigider, o pun inclusiv in apa, imi place maxim. Te pup Mihaita, multa sanatate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.