Oua rosii vopsite natural cu foi de ceapa si varza rosie

0

Anul asta mi-am dat seama ca vine Pastele in Sambata Mare. Nu aveam nimic pregatit, nu aveam nici macar un plan cu ceea ce urma sa pregatesc. Insa cum apucasem sa ii invit la noi pe nasi plus parinti plus copii, m-am mobilizat rapid si am turat toate motoarele. Faimoasele mele platouri aperitiv, hummus, oua vopsite, cozonaci, tiramisu, o ciorba cu bors, paine cu maia. Sarmalele le aduceau ei. Zis si facut!

Sambata dimineata am plecat la cumparaturi si dupa amiaza m-am apucat de gatit. Am inceput cu ouale vopsite, dupa un scurt prep talk cu Andreiuta Taste Bazaar: am identificat 8 oua cu coaja cat mai alba si le-am fiert 10 minute din momentul in care au dat in clocot. Le-am scurs de apa si le-am lasat apoi la racit.

Intre timp am facut 4 cozonaci si un tiramisu, dar am si pus la fiert, in 2 oale mici, o mana de coji de ceapa rosie si 1/4 de varza rosie data pe razatoare. Am acoperit bine cu apa si am fiert aceste concoctii, cu capac ca sa nu se evapore apa, timp de 20 min. Pe la jumatatea timpului de fierbere am adaugat si 1 lingura de otet si 1 lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert, am strecurat resturile vegetale iar apa colorata fierbinte am pus-o in doua cani mari de sticla si am adaugat ouale, asigurandu-ma ca sunt bine acoperite cu lichid.

A doua zi inainte de masa de pranz le-am scos din licoare si le-am tamponat cu un servetel uns cu ulei de masline. Voila!

Ca de obicei, nu puteam sa va dau aceasta reteta inainte de Pasti, cum ar fi fost normal, da’ nu-i nimic. Ramane pentru la anul. Sau pentru Inaltare.

Love and natural-dyed eggs!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.