Tarta cu dovleac si un an in casa noua/Squash pie

1

Un an in casa noua: nici nu stim cum si cand a trecut, insa stim ca trebuie sa il sarbatorim cum se cuvine, intr-o explozie de culoare si gust. Dintr-un dolveac obrazinc si intens portocaliu am prestat si tarta asta si o supa-crema aromata, calduroasa si imbietoare: ce afacere!

Ingrediente

1 aluat de tarta

1/2 dovleac de placinta (900 g)

250 ml smantana pentru frisca

2 oua mari

4 linguri zahar

1 lgt amestec de condimente (1/4 scortisoara, 1/4 cuisoare, 1/4 nucsoara, 1/4 ghimbir)

1 praf de sare

1. Taiem dovleacul in doua si il coacem la cuptor. Cand e gata, scobim una din jumatati cu o lingura si zdrobim pana obtinem un piure.

2. Coacem aluatul de tarta in gol cu fasole de copt aprox. 15 min. la foc mediu.

3. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor cu un tel, iar la sfarsit inglobam si pulpa de dovleac copt.

4. Turnam umplutura in carcasa de tarta (dupa ce am golit fasolea de copt, evident!) si mai coacem aproximativ 1 h.

Servim cu frisca. Mai, a fost buna rau – dulce, surprinzatoare si aromata. Inchei dorindu-va multa armonie in casele voastre, sa va bucurati de toate zilele, multele, fericitele.

Va imbratisez cu drag,

Andie

 

Un an in casa noua: nici nu stim cum si cand a trecut, insa stim ca trebuie sa il sarbatorim cum se cuvine, intr-o explozie de culoare si gust. Dintr-un dolveac obrazinc si intens portocaliu am prestat si tarta asta si o supa-crema aromata, calduroasa si imbietoare: ce afacere!

Ingrediente

1 aluat de tarta

1/2 dovleac de placinta (900 g)

250 ml smantana pentru frisca

2 oua mari

4 linguri zahar

1 lgt amestec de condimente (1/4 scortisoara, 1/4 cuisoare, 1/4 nucsoara, 1/4 ghimbir)

1 praf de sare

1. Taiem dovleacul in doua si il coacem la cuptor. Cand e gata, scobim una din jumatati cu o lingura si zdrobim pana obtinem un piure.

2. Coacem aluatul de tarta in gol cu fasole de copt aprox. 15 min. la foc mediu.

3. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor cu un tel, iar la sfarsit inglobam si pulpa de dovleac copt.

4. Turnam umplutura in carcasa de tarta (dupa ce am golit fasolea de copt, evident!) si mai coacem aproximativ 1 h.

Servim cu frisca. Mai, a fost buna rau – dulce, surprinzatoare si aromata. Inchei dorindu-va multa armonie in casele voastre, sa va bucurati de toate zilele, multele, fericitele.

Va imbratisez cu drag,

Andie

To celebrate our first year in our new house, I decided to bring on colour and joy: squash pie! Everybody loved it!

Ingredients

1 pate brisee

1/2 squash (900 g)

250 ml double cream

2 large eggs

4 tbs sugar

1 tsp all spice 

1 pinch salt

1. Halve the squash and roast it in the oven. When ready, scoop it with a spoon and turn it into a mash.

2. Bake blind the pate brisee for 15 min.

3. In a large bowl mix the rest of the ingredients and then add the pureed squash.

4. Remove the baking beans and fill the shell with the filling and bake for another hour or so. Serve with whipped cream.

We loved it for its sweetness, flavor and surprising taste.

Hugs,

Andie

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.