Cartofi boulangere si oda lui Braun Artiste/ Potatoes boulangere

0

In ultimele luni parca ma apucase o streche: voiam sa imi inlocuiesc vechiul robotel, un Braun Artiste vertical cu trei accesorii mari si late, cu un mega-super instrument care sa toace, mixeze, spele, calce, eventual sa faca si copii. Am batut netul in lung si-n lat, am studiat nenumarate review-uri si pareri ale cumparatorilor si utilizatorilor de Kitchen Aid, Magimix, Cuisine Art, Kenwood, Moulinex, etaca, etaca, etaca. Epuizata de atatea pareri si contra-pareri, suparata ca fiecare din aceste branduri avea cel putin cate un neajuns esential, ajunsesem la concluzia ca nu o sa gasesc niciodata acel robot fiabil, puternic, ergonomic, versatil si … ieftin la care visam. Ca sa vezi cum e viata.

In timp ce cautam cai verzi pe pereti, robotelul meu mi-a dat o lectie de bucatarie, doua palme si un “biatch!” de mi-au mers fulgii. Ca sa scurtam povestea – ca doar va intereseaza reteta, nu cautarile mele metafizice – am descoperit ca mixerul meu de mana se poate atasa si la alte accesorii, precum un procesor de mare capacitate, blender, mini-chopper, etc. Cu alte cuvinte, cu un cost minim am reusit sa-mi upgradez modestul mixer vertical la stadiul de robot de bucatarie in toata regula. Ce-am castigat? Fiabilitatea Braun, cu piese puternice si rezistente, care nu-ti dau niciodata senzatia de plastic ieftin; ergonomie si spatiu pe blat, fiind foarte usor de depozitat, spalat, manipulat; putere, cu 15 trepte de viteza si o functie turbo; versatilitate, caci acum am si blender, si procesor, si chopper, si mixer vertical si tel para. All in one, cute, smart, cheap little gadget. Nu va pot spune cat imi iubesc robotelul, now more than ever.

Aceasta mare si plictisitoare introducere a fost facuta tocmai pentru a sublinia cat de usor imi e acum sa pregatesc retete la care nici nu visam, precum cartofii boulangere. Ca sa faci cartofii astia, ar trebui sa-i poti felia subtire, ca pentru chipsuri. Va puteti imagina ca pana acum n-am fost atat de sado-maso incat sa-i feliez pe razatoare… Asa ca, folosindu-l pe dragul de Artie, in 2 minute am avut tot amestecul gata de copt!

Ingrediente

10 cartofi medii

2 cepe mari

4 catei de usturoi

250 ml supa de legume

250 ml lapte

cateva cubulete mici de unt

sare, piper si cimbru

1. Feliem toate legumele subtire, ca pentru chipsuri. Ai mai norocosi au robotel :)

2. Ungem cu unt un vas ceramic, apoi asezam un strat de legume, presaram sare, piper, putin cimbru, apoi celalalt strat de legume si presaram din nou sare, piper si cimbru.

3. Peste legume turnam supa amestecata cu laptele, si presaram peste cartofi cateva cubulete de unt. Dam la copt la foc moderat aproximativ 1 h.

Sunt moi si pufosi jos, crocanti si obraznicuti sus. Total yumness.

Andie (si Artie)

PRECIZARE: Nu este un post cu tenta comerciala. Braun nu m-a platit sau angajat in vreun fel pentru a face asta. Este un post izvorat din dorinta mea de a impartasi cu voi lucrurile de care sunt multumita si care imi fac viata mai usoara. :)

In ultimele luni parca ma apucase o streche: voiam sa imi inlocuiesc vechiul robotel, un Braun Artiste vertical cu trei accesorii mari si late, cu un mega-super instrument care sa toace, mixeze, spele, calce, eventual sa faca si copii. Am batut netul in lung si-n lat, am studiat nenumarate review-uri si pareri ale cumparatorilor si utilizatorilor de Kitchen Aid, Magimix, Cuisine Art, Kenwood, Moulinex, etaca, etaca, etaca. Epuizata de atatea pareri si contra-pareri, suparata ca fiecare din aceste branduri avea cel putin cate un neajuns esential, ajunsesem la concluzia ca nu o sa gasesc niciodata acel robot fiabil, puternic, ergonomic, versatil si … ieftin la care visam. Ca sa vezi cum e viata.

In timp ce cautam cai verzi pe pereti, robotelul meu mi-a dat o lectie de bucatarie, doua palme si un “biatch!” de mi-au mers fulgii. Ca sa scurtam povestea – ca doar va intereseaza reteta, nu cautarile mele metafizice – am descoperit ca mixerul meu de mana se poate atasa si la alte accesorii, precum un procesor de mare capacitate, blender, mini-chopper, etc. Cu alte cuvinte, cu un cost minim am reusit sa-mi upgradez modestul mixer vertical la stadiul de robot de bucatarie in toata regula. Ce-am castigat? Fiabilitatea Braun, cu piese puternice si rezistente, care nu-ti dau niciodata senzatia de plastic ieftin; ergonomie si spatiu pe blat, fiind foarte usor de depozitat, spalat, manipulat; putere, cu 15 trepte de viteza si o functie turbo; versatilitate, caci acum am si blender, si procesor, si chopper, si mixer vertical si tel para. All in one, cute, smart, cheap little gadget. Nu va pot spune cat imi iubesc robotelul, now more than ever.

Aceasta mare si plictisitoare introducere a fost facuta tocmai pentru a sublinia cat de usor imi e acum sa pregatesc retete la care nici nu visam, precum cartofii boulangere. Ca sa faci cartofii astia, ar trebui sa-i poti felia subtire, ca pentru chipsuri. Va puteti imagina ca pana acum n-am fost atat de sado-maso incat sa-i feliez pe razatoare… Asa ca, folosindu-l pe dragul de Artie, in 2 minute am avut tot amestecul gata de copt!

Ingrediente

10 cartofi medii

2 cepe mari

4 catei de usturoi

250 ml supa de legume

250 ml lapte

cateva cubulete mici de unt

sare, piper si cimbru

1. Feliem toate legumele subtire, ca pentru chipsuri. Ai mai norocosi au robotel :)

2. Ungem cu unt un vas ceramic, apoi asezam un strat de legume, presaram sare, piper, putin cimbru, apoi celalalt strat de legume si presaram din nou sare, piper si cimbru.

3. Peste legume turnam supa amestecata cu laptele, si presaram peste cartofi cateva cubulete de unt. Dam la copt la foc moderat aproximativ 1 h.

Sunt moi si pufosi jos, crocanti si obraznicuti sus. Total yumness.

Andie (si Artie)

PRECIZARE: Nu este un post cu tenta comerciala. Braun nu m-a platit sau angajat in vreun fel pentru a face asta. Este un post izvorat din dorinta mea de a impartasi cu voi lucrurile de care sunt multumita si care imi fac viata mai usoara. :)

I simply love my little Braun Artiste, the hand mixer that does it all! Recently, I had been contemplating the idea of replacing it with a more expensive and versatile processor, but, after weeks of online research and reading endless user reviews for Kitchen Aid, Cuisine Art, Magimix, Kenwood, etc., I discovered that I am much better off by simply buying extra-accessories for my little German wonder. I got a blender/ice crusher and food processor (with all the necessary blades and razors) for under 50$.  I attached them to my 3-year-old hand mixer and now there’s absolutely nothing I can’t do! So, if you’re looking for something that’s very versatile, powerful, time and torture-resistant, easy to wash (not necessarily in a dish washer), ergonomic and most importantly cheap, look no further. The interesting part was that, for instance, on Amazon this underdog kitchen machine got only positive reviews from buyers. Not the above-mentioned expensive brands, but Braun, my little Braun. Without it, these boulangere potatoes wouldn’t have been possible. (Just to make sure it’s clear – this post is not commercial and was not sponsored by Braun, it’s just me being a happy Artiste user and wanting to share).

Ingredients

10 medium potatoes

2 large onions

4 garlic cloves

250 ml vegetable soup

250 ml milk

butter to grease

salt, pepper, thyme

1. Slice all the veggies very thinly, as for chips. If you’re lucky, you have a processor to do that.

2. Use the butter to grease your earthenware, place half of the veggies, sprinkle with salt, pepper and thyme, then do the same with the other half.

3. Mix the soup and milk and pour the mixture over the veggies. Place a few butter cubes on top and bake for approx. 1 h.

They’re soft and fluffy inside, crunchy and cheeky on the outside. Total yumness.

Andie

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here