Eu n-am fost si nu cred ca voi fi vreodata o mare inventatoare in bucatarie. Imi place sa mananc bine, iar daca altii au facut ceva destept, le dam credit si incercam reteta. In cazul de fata este vorba de una gasita pentru prima oara pe blogul Andreei de la TasteBazaar, fiind preluata si adaptata de ea de la Joy of Baking. Va spun eu: fata asta niciodata n-o sa isi bata joc de faina si ouale dumneavoastra :) Atat de atent gateste, isi pregateste ingredientele, atat de grijuliu trateaza mancarea si explica, incat eu de fiecare data incerc fara rezerve preparatele ei. And I am deeply satisfied.
Reteta de biscotti pe care o propune este atat de usor de facut si de light, incat trebuie sa fii mare fraier sa n-o incerci, mai ales ca rezultatul este senzatie: aroma, crocantenie si fragezenie. Vin prieteni in vizita? Pac: Biscotti. Ai chef de ceva la ceai sau lapte? Pac: Biscotti. Sa dam deci cu copy-paste:
Ingrediente
135 g de zahar
2 oua mari
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita bicarbonat
un sfert de lingurita de sare
230 g faina
60 g fistic crud taiat in bucati
75 g merisoare uscate (de la Plafar de exemplu)
1. Mixam ouale cu zaharul till light’n’fluffy. Adica dublate in volum si schimbate la culoare.
2. Amestecam prafurile (bicarbonatul, sarea si faina) si le incorporam putin cate putin in crema.
3. Scoatem mixerul din compozitie, turnam fisticul si merisoarele si incorporam cu o spatula. Coca formata o modelam sub forma unui baton mai gros si lung, Andreea zice de 30×9 cm. Io n-am masurat, am facut la ochi.
4. Il punem in tava acoperita cu hartie de copt si il turtim putin. Dam la copt in cuptorul preincalzit la gas 4 (180 C) timp de 25 minute.
5. Scoatem, racim cateva minute, apoi taiem in felii grosute pe care le intindem in aceeasi tava. Coacem 5 minute pe o parte, apoi 5 minute pe cealalta parte, si-s gata.
Au fost atat de buni. Da’ atat de buni! Fisticul ala combinat cu merisoarele, fragezimea surprinzatoare de sub stratul crocant, mirosul, nici nu stiu ce mi-a placut mai mult.
Pupam manutele Andreei si trecem la rontait.
Love and cranberries,
Andie
superbi si extra deliciosi ♥
Excelenti si ce usor se fac !
Eu pana acum am tot amanat sa-i fac, nu stiu de ce, dar in capul meu pareau prea complicati. Dupa ce i-am incercat o data, stiu ca nu ma voi mai opri! Abia astept sa experimentez variatii: cu migdale si smochine, nuci si stafide, fulgi de ciocolata, ce sa mai: propria imaginatie e limita! :)
Va mai astept pe la mine :)
Ma bucur ca i-ai incercat si iti multumesc pentru aprecieri :*. Trebuie sa faci si biscotti cu ciocolata si alune, parca tot pe Joy of baking i-am gasit. Sunt excelenti si aia :).
Foarte bine arata biscotti tai. Si sunt sigura ca sunt buni, stiu cum gateste Andreea :)
O saptamana usoara sa ai.
Multumesc mult Brindusa pentru cuvintele frumoase; sa inteleg ca suntem doi fani Andreea aici :))
Yammy, yammy ce buni sunt ! Nu te mai opresti din rontait ! Si asa usor de facut ! :)
Nicolici pitici! Inamicul zaharului ce esti! Eu te iubesc oricum! Hai sa mai rontaim ceva! :)