Oh, viata mea. Viata mea fara bucatarie. Mai nou gatesc pe gresia din baie sau parchetul din dormitor. Intre cutii, oale, hartii si alte matrapazlacuri. Da’ e bine, nu ma plang. E bine pentru ca uite-asa mai ajung si eu sa incerc retete raw, sa mai beau cate un laptic vegetal, sa experimentez retete noi. Astazi am ales pentru micul dejun bulgarasii raw de susan ai Oliviei Steer. Va povesteam eu cat de fascinata am ramas eu de ea si mancarea ei; ei bine, azi n-am mai rezistat si m-am pus pe blenduit. Am inceput cu bulgarasii de susan, la care am adaugat eu de la mine fulgi de cocos maruntiti si seminte de cardamom.
Mi-am luat rasnita de cafea, comunista mea draga lipita cu banda adeziva, am umplut-o cu seminte de susan, 1 lingurita de boabe de coriandru si 1 lingurita de scortisoara. Am mixat bine, am golit continutul intr-un castron, apoi am repetat operatiunea inca o data, cu aceleasi cantitati. Am zdrobit cinci pastai de cardamom si le-am furat semintele pe care le-am integrat in coca alaturi de trei-patru lingurite de sirop de agave, amestecand bine cu o lingurita. La final, am mai umplut rasnita pentru ultima oara cu fulgi de cocos bio pe care i-am transformat intr-o pasta fina si incorporat in compozitie.
In fiecare din cei cinci bulgarasi rezultati am ascuns cate o migdala sau un caju crud, i-am tavalit prin razatura de cocos iar deasupra am ornat cu o stafida. Alaturi de lapticul vegetal a fost un mic dejun perfect pentru o zi ce se anunta caniculara.
N-au iesit chiar ca ai Oliviei, dar s-a simtit enorm influenta benefica a coriandrului! Loved it! Ce-mi place mie la mancarea raw in general este ca e satioasa, dar in acelasi timp te umple de energie si nu iti da senzatia aia de greutate si somn dupa masa, cauzata de neputinta corpului de a realiza digestia usor in cazul meselor traditionale.
Voi cu ce va tineti la suprafata pe caldura asta? Ce mai mancati? Mai aveti curaj sa aprindeti cuptorul? Eu abia astept atelierul veggie de maine, sa gatesc din nou full throttle!
Love and sesame!
These easy sesame-coconut balls are the perfect raw vegan breakfast, especially if accompanied by a glass of veg milk!
Grab your grinder, fill it up with raw sesame seeds, 1 tsp coriander seeds and 1 tsp cinnamon. Turn that into a fine powder and pour it into a bowl. Repeat once. Add the seeds of 5 cardamom pods, 3-4 tsp agave nectar and mix well using a teaspoon. Fill the same grinder with coconut flakes and turn them into a fine paste; add to the mixture.
Form the balls using your hands and make sure to hide almonds or cashew in the middle! Cover with coconut flakes and enjoy!
Love and sesame!
ce bine arata! si cred ca sunt extraordinari!
Draga mea, au fost buni. Buni. Nu pot sa zic inca extraordinari, asa cum sunt raw laddu (o reteta pe care o am postata pe blog), dar lucrez sa ii imbunatatatesc. Ai Oliviei au fost meseriasi, deci probabil ca tre sa mai experimentez!
Mi-au placut bulgarasii foarte, dar dovleceii aia de i-a pregatit atunci Olivia m-au dat pe spate maxim! Sa-ti zic ca am facut si eu trufe raw? ;) ‘nu radea’ ;)
De acord! Dovleceii aia au fost senzatie, nici nu mi-a venit sa cred ca-s raw! Abia astept reteta si bucataria mea noua sa ma pun pe treaba… Am vazut ca ai facut trufe, nu rad deloc, ca mi se pare ca ti-au iesit intr-un mare fel.. Anto… te dai de partea noastra? :)))
Vegan truffles! Cu cocos! Yes please :)
Chiar raw vegan :) Au fost buni, da’ simt ca mai am putin de lucrat la ei, n-au iesit la gust chiar ca ai Oliviei.. da mno, ea are experienta!