Biscuiti raw (de post) cu susan si migdale

18

De ziua ta mamicoooo/

In dar ti-am adus inimaaaaaaa!

De ziua ta mamicoooo/

Un dar mai frumos nu se puteaaaa!

Si acum, dupa aceasta dovada de talent artistic si maiestrie simfonica generata de Ziua Internationala a Femeii (dar, mai ales, a mamicilor – sa traiascaa!), sa revenim la biscuitii nostri. Tineti voi minte laptisorul raw facut amu ceva zilisoare, bun, frumos si delicat ca un buchetel de flori de cires primavara? V-am zis sa nu aruncati pulpa ramasa de la migdale si susan! V-am zis, nu? Acea pulpa a fost prelucrata, rafinata si transformata intr-o… minunatie de biscuitel! Neasteptat!

Sa vedeti cum am facut.

Biscuiti raw (de post) cu susan si migdale

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 24 hours

Total Time: 24 hours, 15 minutes

Yield: 24 biscuiti

Ingrediente

  • Pulpa ramasa de la laptele raw de susan si migdale sau
  • 150 g migdale hidratate si 2 linguri de susan
  • zeama de la 1 portocala
  • 15 curmale hidratate timp de 2h
  • un pumn de stafide
  • 1 lingurita de pudra de roscove
  • Semintele de la 2 catei de cardamom verde
  • 1 lingurita de miere

Metoda

  1. Mixam toate ingredientele mai putin pulpa de migdale si susan la robot, pana obtinem o pasta fina. Daca mai e cazul, adaugam 2-3 linguri de apa plata.
  2. Amestecam pasta obtinuta cu pulpa de seminte.
  3. Pe o hartie de copt, formam biscuitii cu ajutorul unei lingurite. Eu m-am ajutat de o forma/cutter, in sensul ca am asezat cutterul pe foaia de copt si am pus pasta inauntrul sau, intr-un strat de jumatate de centimetru - un centimetru, niveland usor cu ajutorul linguritei. Apoi am ridicat, si asa am obtinut biscuitei perfect rotunzi.
  4. Asezam foaia de copt cu biscuiteii fie in deshidrator (daca avem), fie pe un carton, iar cartonul direct pe calorifer, timp de 24 h. Asta in sezonul rece :)
https://www.andie.ro/2012/03/08/biscuiti-raw-de-post-cu-susan-si-migdale/

Va marturisesc ca prima oara cand i-am gustat mi-a scapat o interjectie. Aveau exact gustul batoanelor de susan cu miere pe care obisnuiam sa le cumpar, la vreo doi lei bucata, acelasi gramaj cat un biscuite din asta. Pfuai, mi-am zis! Pai sa facem niste calcule: mie mi-au iesit 24 biscuiti proaspeti si buni, facuti de mana mea, si m-a costat toata sandramaua undeva la 6 lei. Daca e sa consider ca din aceeasi pulpa am facut si lapte… nu m-a costat nici macar atat.

Nu ma intelegeti gresit, nu e vorba de bani; e vorba de control asupra a ceea ce mancam, si de eliberarea de produsele industriale. Nu ca as milita activ pentru asa ceva, dar e bine sa stim ca putem :) Na, o zisai.

PS Intre timp, mi-am comandat obiectiv la F64. Nu de alta, dar asta al lui Ionut mi-a facut o pofta…. plus ca am primit ceva sustinere de 8 Martie de la iubi :P

Happy day, ladies!

Love and sesame,

 

18 COMMENTS

    • Multumesc Lorena – un mare la multi ani si tie azi, de ziua internationala a femeii! Eu sunt fan biscuitii astia, zic ca daca nu iti place neaparat gustul de cardamom sa adaugi rom sau extract pur de vanilie. Or sa fie o treaba…
      Te pup!

  1. Pulpa de migdale de la lapte am, curmale am, cardamom, alea alea am. dar nu mai am 24 de ore sa-i deshidratez :(( . as pune pulpa de migdale la congelator pana cand ma intorc in Bucuresti. Sper sa mearga bine.

      • Superb obiectivul. Si el, si fratele mai mare fix de 50mm fac o treaba minunata. Felicitari de achizitie!

        • Fratele lui mai mare e de fapt fratele lui mai mic, atat ca pret cat si ca … era sa zic capacitate :) Ce sa fac, nu pot sa nu evidentiez cat de mandra sunt de iubiricu’ meu fortos. E drept, in vacanta asta am lucrat si cu un macro si ala m-a impresionat definitiv… E pe lista, dar tinand cont ca lista mea e incredibil de luuuunga, nu stiu cand i-o veni randul. Intre timp, ma perfectionez cu ce am. :)

  2. ..arata deliciosi..ce fac daca nu am roscove pe-aproape???se poate fara..sau inlocuiesc cu ceva?thanks :-*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.