Biscuiti de Craciun/ Xmas cookies

4

Am intrat si eu in febra biscuitilor, doar stiti bancul: “Biscuiti, ostenii mei! – Biscuim, Maria Ta!”. Si uite-asa, in doi timpi si trei miscari, am conlucrat cu mama la niste biscuiti fragezi si fini, numai buni de dat cadou prietenilor sau pus pe masa de Craciun. Sarbatoarea, nu Andreea.

Ingrediente

75 g unt

50 g zahar pudra

coaja de lamaie

1 galbenus

175 g faina

sare

Pentru decorat: 1 galbenus, colorant rosu si verde

1. Intr-un bol frecam untul cu coaja de lamaie si zaharul pudra till light and fluffy. Adaugati, pe rand, galbenusul, faina si sarea. Formati o coca, inveliti-o in folie transparenta si dati-o la frigider 30 minute.

2. Scoateti coca, intindeti-o cu un facalet, apoi taiati biscuitii cu o forma. Cu ajutorul unei forme bradut si a unui pai, marcati forme pe biscuitei, ca in poze.

3. Intr-un castron bateti galbenusul, impartiti-l in doua si amestecati cu colorant verde, respectiv rosu. Cu ajutorul unei pensule vopsiti formele de bradut si cerculetele, apoi dati la cuptor aprox. 10-12 minute.

Love and Xmas,

Andie

4 COMMENTS

    • Draga mea Emily, am incercat in sfarsit din nou varianta de dulce de leche la microunde, de data asta cu lapte mai bun. A iesit perfect, multumesc!! Te imbratisez cu drag!

  1. Buna! arata fenomenal! intrebarea mea este: pt ornat amestecam galbenus de ou cu colorant, si gata? adica dam cu ornamentul pe biscuitii inca necopti, si apoi ii dam la cuptor putin? si daca vreau si sa dau cu ceva alb, oare, daca bat albus tare, tare, cu zahar si o lingurita de zeama lamaie, o sa iasa cu albul acela frumos? merci!

    • Mariana da, ca in reteta. Pentru alb sa stii ca exista si colorant alb! Da, soc si groaza! Insa daca vrei sa bati albus, eu as zice asa: coace biscuitii, lasa-i sa se raceasca, apoi fa o bezea italiana (albus de ou batut cu sirop fierbinte, care sa il coaca si sa elimine riscul de imbolnavire) si decoreaza cum ai zis tu. Asta daca vrei bezea. Daca nu, amesteca albusul cu zahar pudra si zeama de lamaie si vei obtine o glazura usor lichida pe care o poti turna pe biscuiti si apoi o lasi la intarit 12h si gata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.