Cupcakes in fondant/ Fondant cupcakes

0

Va mai amintiti Aniversarea de doi ani a blogului? Atunci am organizat un giveaway cu mai multe premii, printre care si o portie de cupcakes. M-am bucurat foarte tare cand Random.org a extras din piscina de inscrisi o fetita dulce care pana nu demult era foarte suparata ca niciodata nu castiga atunci cand vine vorba de extrageri de noroc: Andreea Dianu de la Pasiune pentru bucatarie.

Pentru Andreea am creat acesti cupcakes imbracati in fondant, un proiect la care ma gandeam demult. As putea spune ca nu l-am facut pana acum din lipsa de timp, dar n-ar fi adevarat. Nu l-am facut pentru ca nu am gasit persoana care sa ma inspire. Trebuie sa stiti ca la fiecare tort sau tava de cupcakes pe care o fac decorul depinde (in marea majoritate a cazurilor) de ceea ce-mi inspira persoana pentru care se pregateste. Chiar daca stabilim impreuna anumite detalii, fac cum fac si rezultatul final tot imprevizibil este!

Ca sa invelim cupcakes in fondant e foarte simplu: avem nevoie de o portie de fondant pe care il coloram dupa cum dorim noi, de crema de unt sau gem pentru uns cupcakesii, un cutter rotund cu marginile putin mai mari decat cupcake-ul in sine si.. evident, instrumentul muncii, cupcakes.

1. Ungem cupcakes cu crema de unt sau gem (magiun de Topoloveni in cazul meu psihopat). Daca vreti sa aveti cupcakes perfect plati, atunci le taiati motul cu ajutorul unui cutit ascutit. Eu le-am lasat asa, putin umflate.

2. Intindem foaia de fondant cu ajutorul unui sucitor pe o suprafata pudrata cu amidon de porumb si taiem o forma rotunda cu ajutorul cutterului. O asezam in palma si… tineti-va… luam un cupcake si il aterizam direct cu fundul in sus si cu partea unsa direct in mijlocul formei de fondant. Avem grija sa nu aplicam presiune si intoarcem cupcakeul la forma normala si il asezam pe blat.

3. Cu degetele mici presam usor marginile cercului de fondant, in asa fel incat sa se lipeasca bine si uniform de cupcake.

Greeeu, nu? Fac pariu ca aveati nevoie de tutorial! Gata, decoram dupa imaginatie!

Va pup, va las, va iubesc!

Love and buckwheat!

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

    • Da, da, sa stii ca in realitate au fost chiar mai impresionante! Ca sa nu mai vorbesc ca si miroseau de te inebuneau! :) In vitrina cu ele! :)

      • acum imi faci si pofta? :))
        Andreea(Dianu) e norocoasa, asa a fost sa fie … sa-i pregatesti tocmai ei minunatiile astea … poate … asa a fost scris? eu cred ca da!
        Duminica frumoasa!

  1. Suuperbe ti-au iesit!
    Si eu am tot zis sa fac acoperite cu fondant.. dar cum nu am facut fondant pana acum, am tot amanat..
    Ideea cu gem in loc de unt, e geniala (ca de obicei ;)

    • Eu recunosc. I’m a sucker for fondant. Intre timp am perfectionat o noua reteta, trebuie sa o pun pe blog pentru ca nu mai merge cu fosta. Imi iesea casant, pana am descoperit uleiul de plamier :)
      La faza cu gemul, nu m-am putut abtine. I believe in Magiun! :) Si da, pentru gustul nostru est-european e o varianta muuult mai buna decat crema aia gretoasa cu unt si zahar…

    • Magda, cred ca este cel mai mare compliment pe care l-au primit pana acum! Multumim :)
      Andie & Cupcakesii :)

  2. Buna, in sfarsit, te-am descoperit unde esti! Cred ca am mai vazut cateva poze pe facebook, dar este prima data cand iti vizitez blogul. Cupcakes-urile sunt superbe! Cu ce fel de culoare ai reusit rozul pal, al meu iasa cam tipator.. Cu siguranta te mai vizitez: I love cupcakes! :)

    • Buna Mihaela! Ma bucur ca m-ai localizat, eu pe tine te citeam demult, mai ales ca avem interese asemanatoare :) Iti multumesc de aprecieri, ma straduiesc sa le fac din ce in ce mai misto ;)
      Rozul sa stii ca l-am facut cu colorantul Pink de la Wilton. Insa eu merg pe principiul adaugatului foarte putin, framantatul fondantului, apoi iar adaugat daca mai e cazul. Am vazut insa foarte dese comentarii pe alte bloguri ca un factor care ar influenta culoarea poate fi si reteta de fondant in sine. Anumite tipuri nu se coloreaza pur si simplu corect oricat ai incerca. Nu stiu ce sa zic, eu mi-l fac singura si n-am experimentat cu alte tipuri ca sa zic sigur daca asa e sau nu..
      Cupcake love!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here