Statea unicul meu neuron si se plictisea singur cand deodata l-a lovit o strafulgerare fix in moalele lenii! N-ar putea el sa faca un mic dejun rapid, un twofer, adica un 2-in-1? Si fiindca zilele astea fusese inundat de imagini cu clatite americane, au fost selectate ca fiind the weapon of choice. Sunt mega-simplu de facut si foarte versatile, asa le-am denumit instant clatite multifunctionale pentru ca te lasa pe tine, cititorul-mancator, sa alegi daca vor fi de dulce sau de sarat.
Ingrediente
- 1 cana si jumatate de faina alba
- 1/2 cana de malai
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 1 morcov ras marunt
- 2 cani si un sfert de lapte batut
- 2 oua mari
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 1 iaurt gras
- 1 lingura de pesto de leurda (leurda mixata in robot cu ulei de masline, parmezan, cascaval, seminte de pin si zeama de lamaie)
- 3 ridichi
- 3 rosii cherry
- sare si piper dupa gust
- Fructe de padure/zmeura
- Reductie de fructe de padure
Metoda
- Pentru clatite amestecam intai ingredientele solide, apoi pe cele lichide, le amestecam impreuna, ca sa zic asa, si coca-i gata. O turnam cu polonicul in tigaia incinsa si formam aceste clatite groase si rotunde in stil american.
- Cand incep sa faca bule de aer, stim ca e momentul sa le intoarcem. Gata cu astea!
- Desi nu va vine sa credeti, cele doua toppinguri se fac tot amestecandu-se toate ingredientele. Foarte dificil.
Dupa cum vedeti, toata faza e sa nu pui zahar in clatite. Topping-ul sarat poate fi orice – de la zacusca si ratatouille la varianta asta usoara de primavara pentru care am optat eu. Nu va faceti probleme ca nu vor fi dulci daca preferati sa adaugati dulceata sau miere: credeti-ma pe cuvant, morcovul isi face bine treaba in aluat :)
Love and sweet vs. savory!
PS Cu reteta asta ma inscriu la concursul Andreei! Tineti-mi pumnii :)
Wow ce super sunt :) Sa stii ca nu m-am gandit niciodata sa fac din acelas aluat si dulci si sarate. Super mic dejun. Se potriveste perfect pentru concursul de pe blogul meu (poate te bagi :)))
Pozele sunt superbe!
Te pup
Concurs? Ce concurs? Acum ma duc sa ma uit! Daca ma primesti ma bag sigur :)
Se pot face, dar sa nu pui zahar in aluat. Si sa pui o leguma dulce, gen morcov sau chiar dovlecel.
Te pup!
Ce idee buna! Poate fac si eu maine dimineata. Nu am ghimbir dar ma voi descurca si fara.
Fab Chef, bine ai venit pe blog! Uite-asa mai gasesc eu bloguri dragute :) Merge si fara ghimbir, doar ca am eu o slabiciune pentru combo morcov-ghimbir. O zisai.
am incercat si noi de dimineata cu sos tzatziki si rosii, iar dupa amiaza cu piersici caramelizate…BUN!…foarte frumoasa multifunctionalitatea asta….
Mamica mea preferata :) Daca zici tu, inseamna ca asa e. Ce fain sa te intalnesc si in online :)
[…] Va mai amintiti Aniversarea de doi ani a blogului? Atunci am organizat un giveaway cu mai multe premii, printre care si o portie de cupcakes. M-am bucurat foarte tare cand Random.org a extras din piscina de inscrisi o fetita dulce care pana nu demult era foarte suparata ca niciodata nu castiga atunci cand vine vorba de extrageri de noroc: Andreea Dianu de la Pasiune pentru bucatarie. […]