De ceva timp, in grupul nostru a inceput inghetato-isteria. Divele mele (in ordinea de pe tricou), Andreea, Catalina si Lavinia, toate mandre posesoare de masinute de inghetata, m-au scos din toate mintile mele limitate cu tot felul de retete, poze si amestecuri inghetate care au generat in sinea mea stoica hotarare de a protapi pe blatul de lucru un asemenea device-minune, care sa ma scape de pofte. Ca sa fiu perfect sincera, l-a protapit Iubi, pentru ca e un dulce si-un iubitor si si-ar da si camesha de pe el ca sa ma faca fericita. Which he does :)
Acestea fiind spuse, noua noastra minune no-name, cumparata de la Real pentru o suma modica, si-a inceput activitatea in forta, cu doua inghetate pe cat de diferite, pe atat de grozave in felul lor. Ce trebuie sa stiti e ca la niciuna din ele n-am avut reteta. N-am citit din biblia lui Lebovitz, the Perfect Scoop, nu m-am uitat pe bloguri, pus si simplu am pus mana pe cuva masinutei si am inceput o emisie-transmisie subtelepatica de comuniune profunda cu egregorul universal al inghetatei. In cuvinte profane, am pus inauntru cam ce aveam prin frigider si camara, na.
Ingrediente
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 ml smantana normala
- 400 g fructe de padure
- 4 linguri mari de miere
- 1 lingura de extract de vanilie home-made
Metoda
- Am pus toate ingredientele intr-un vas ingust si inalt de plastic si le-am facut praf cu mixerul cu picior. Am mai lasat fructe intregi, ca-mi plac.
- Am pus amestecul in cuva pre-inghetata a masinutei si dupa 30 minute de mestecat am avut rezultatul din poze.
- Daca nu aveti masinuta, puteti lasa la congelator si mesteca din 15 in 15 minute pana se formeaza inghetata. Mestecatul cu lingura e pentru a nu forma cristale de gheata.
A iesit usor acrisoara, pe gustul meu, insa iubi mi-a comandat una mult mai dulce, pe gustul lui :) Asa ca m-am pornit sa inventez altceva, muuult mai decadent. M-am uitat in gol in aceeasi camara si am descoperit muulte cutii de lapte condensat. Dulce si cremos. Si cu asta un ranjet malefic mi s-a instalat pe figura. In doi timpi si trei miscari m-am hotarat:
Ingrediente
- 1 cutie de lapte condensat de 380 ml
- 1/2 cana smantana pentru frisca
- 1/2 cana de iaurt
- o mana de fistic crud
- o mana de fulgi de cocos (nu razatura de cocos, fulgi din aceia mai mari)
Metoda
- Se amesteca mai intai ingredientele lichide si se dau la masina de inghetata. Se lasa la amestecat 30 minute, pana se mai ingroasa, apoi se adauga si fisticul si cocosul.
- Se mai amesteca 10-15 minute si se da 30 minute la congelator, apoi se serveste.
Eu va zic: a iesit extrem de buna. S-a transformat rapid in inghetata favorita a lui Adi, iar musafirii au ramas socati cand i-am servit si le-am zis ca e facuta in casa. E adevarat ca lasata la temperatura camerei se inmoaie relativ rapid, dar… asta doar daca apuca!
Fisticul ii da o aroma deosebita, iar fulgii de cocos sunt fix cireasa de pe tort.
Asa ca dragii mei, sa recapitulam cele trei lectii invatate azi:
1. Inghetata de casa e cea mai buna din lume.
2. Inghetata de casa e de o mie de ori mai sanatoasa decat cea cumparata.
3. Nu trebuie sa fii mare expert ca sa faci inghetata de casa buna si apreciata de familie.
Am zis.
Love and pistacchio!
Iuhhhuu! Long live home-made ice cream! Stai sa vezi cum or sa fie alea cu retete de la dl Lebovitz. Nimic nu se compara! Hai, bag-o repede la invartit pe cea cu paine caramelizata. Sa-mi zici atunci care-i inghetata ta preferata :D.
Iti calc pe urme, asta fac missy :) Cea cu paine e urmatoarea, daca totul merge bine :)
Buey, divelor, ma ofticati! Va laudati cu inghetatile voaster si cu masinile voastre si io care sunt in limba dupa desertul asta, n-am avut pe aproape nici un real sa-mi cumpar masinarie! :P :))))) Auzi Andie, eu vreau din aia cu fructe. Mai aaiiiii? :D
Of. Nu mai am cu fructe de padure, s-a mancat de nu s-a vazut. Adica atat de repede ca abia am apucat sa o pozez.. :(
Vestea buna e ca e Real in AFI :P
Brindusa, eu am luat-o din Real-ul din AFI. Nu e destul de aproape? Ce-i drept, ieri mai era doar cea de prezentare pe raft,n-am mai vazutsi cutiile sigilate. Darmerita sa dai o fuga pana la ei sa vezi daca au mai adus.
Ai perfecta dreptate! arata perfect inghetata ta! am facut si eu dar inca sunt la faza de a experimenta cat mai multe variante. prima mi-a iesit buna dar nu destul de cremoasa :). pup
Nici aia cu fructe de padure a mea nu a iesit de aceeasi cremosenie ca aia cu lapte condensat. Dar cred ca asta e frumusetea fiecareia, nu? Nu avem tot timpul nevoie de cremosenie :)
Bulineeeee !!!! Si cu inghetata… I’m in heaven !!!
Cand vii pe la mine iti fac! Te pup iubita mea!
Big hugs !!!
super, eu ador inghetata facuta in casa, am tot timpul vasul de la masina in congelator.Cea cu lapte condensat suna tare bine.
Mai nou, si eu sunt cu vasul non-stop in congi. Lapte condensat rulz :P
Ti pup!
Imi place ca pui poze si cu ”dovada” ca s-a savurat tot :-)
Deformatie profesionala. Asa am invatat la cursurile de criminalistica :)
[…] Dianu pune si galbenusuri Crazymothercooker: baga si niste lapte Mihaela adauga nuci Andie ii pune fistic si cocos feliat Antonina are o reteta fantastica cu pepene galben si cirese […]