Pandispan cu capsune

2

Reteta asta o am de la mosica mea si imi e ataaaat de draga ca nu va pot spune. Iese de fiecare data atat de delicioasa incat am mari dificultati in a ma opri din mancat. Dar Andie, tu nu mai mananci zahar, nu? Da, in general nu mananc zahar, dar din cand in cand fac cate o exceptie notabila. Ei bine, pandispanul asta e atat de bun incat merita acea exceptie. Cel mai gustos e daca se face cu fructe proaspete, in plin sezon. Iata si reteta.

Ingrediente

  • 3 oua mari (sau 4 mici)
  • 2 cani zahar (1 cana = 250ml)
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 1 cana lapte
  • coaja de la o lamaie
  • un varf lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 3 cani faina
  • capsune (fructe) cat cuprinde (800g-1kg, adica pana la refuz)

Metoda

  1. Incigem cuptorul la 180C caldura sus-jos.
  2. Batem ouale cu zaharul pana devin spuma.
  3. Cu mixerul mergand, adaugam uleiul si laptele in fir subtire de tot.
  4. Adaugam apoi lamaia, sarea praful de copt si faina si amestecam fie cu un tel, fie tot cu mixerul dar la o viteza minima, cat doar sa incorporeze faina.
  5. Turnam amestecul intr-o tava mare, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Nivelam si acoperim cu fructe.
  6. Dam la cuptor cam 50 minute, sau pana iese testul cu scobitoarea. La final, optional, lasam putin la racit si presaram cu zahar pudra.

E genul meu de prajitura: pufoasa, parfumata, fructata, usor acrisoara si inalta cat sa nu incapa in gura! Doamne ce vis! Ce vis! Incercati-o si nu veti regreta. E tot gustul copilariei mele si poate si al vostru, omuleti din generatia mea. E gustul pe care vreau sa il cunoasca si fiul meu pentru ca, cumva, e o mostenire de familie.

Love and strawberries!

2 COMMENTS

  1. Buna Andie, cate grame este o cana? aici in US avem cups, este o cana equivalentul unei cup? Multumesc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.