Reteta asta o am de la mosica mea si imi e ataaaat de draga ca nu va pot spune. Iese de fiecare data atat de delicioasa incat am mari dificultati in a ma opri din mancat. Dar Andie, tu nu mai mananci zahar, nu? Da, in general nu mananc zahar, dar din cand in cand fac cate o exceptie notabila. Ei bine, pandispanul asta e atat de bun incat merita acea exceptie. Cel mai gustos e daca se face cu fructe proaspete, in plin sezon. Iata si reteta.
Ingrediente
- 3 oua mari (sau 4 mici)
- 2 cani zahar (1 cana = 250ml)
- 1/2 cana ulei de floarea soarelui
- 1 cana lapte
- coaja de la o lamaie
- un varf lingurita sare
- 1 praf de copt
- 3 cani faina
- capsune (fructe) cat cuprinde (800g-1kg, adica pana la refuz)
Metoda
- Incigem cuptorul la 180C caldura sus-jos.
- Batem ouale cu zaharul pana devin spuma.
- Cu mixerul mergand, adaugam uleiul si laptele in fir subtire de tot.
- Adaugam apoi lamaia, sarea praful de copt si faina si amestecam fie cu un tel, fie tot cu mixerul dar la o viteza minima, cat doar sa incorporeze faina.
- Turnam amestecul intr-o tava mare, unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Nivelam si acoperim cu fructe.
- Dam la cuptor cam 50 minute, sau pana iese testul cu scobitoarea. La final, optional, lasam putin la racit si presaram cu zahar pudra.
E genul meu de prajitura: pufoasa, parfumata, fructata, usor acrisoara si inalta cat sa nu incapa in gura! Doamne ce vis! Ce vis! Incercati-o si nu veti regreta. E tot gustul copilariei mele si poate si al vostru, omuleti din generatia mea. E gustul pe care vreau sa il cunoasca si fiul meu pentru ca, cumva, e o mostenire de familie.
Love and strawberries!
Buna Andie, cate grame este o cana? aici in US avem cups, este o cana equivalentul unei cup? Multumesc
Este fix o cup americana!