*SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION*
It’s wedding season all over again. As vrea sa am tot timpul din lume, sa bucur toate miresele, toti invitatii, toti pofticiosii. Din pacate nu am cum, insa atunci cand pot, incerc sa spun povesti cu prajituri delicate, printese prinse in lumi pastelate si diafane, flori si fluturi si dupa amieze tarzii.
Ce incerc de fapt sa spun e ca toate suntem printese, in fiecare zi. Undeva, intr-un coltisor al sufletului nostru, viata e roz si ceaiul are gust de musetel.
Ingrediente
- 185 g unt
- 2 lingurite de coaja de lamaie rasa
- 275 g zahar alb
- 4 oua
- 100 g ciocolata
- 180 g smantana
- 300 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- O portie de SMBC
- Fondant si multa munca, migala si inspiratie
Metoda
- Preincalzim cuptorul la 150 cu ventilatie.
- Maruntim ciocolata in blender, ca sa obtinem bucatele mici de ciocolata.
- Batem untul cu zaharul si coaja de lamaie pana se fac spuma, apoi adaugam ouale unul cate unul, continuand sa mixam. Adaugam restul ingredientelor si incoporam usor.
- Turnam in formele de cupcakes si coacem aproximativ 15-20 min, sau pana iese testul cu scobitoarea (fiecare cuptor e diferit!).
- Este de preferat sa le umplem cu un lemon curd, insa daca nu aveti e bun si un gem care va place :)
Motivul pentru care i-am numit ‘cupcakes pistruiati’ este ca bucatelele de ciocolata se risipesc prin compozitie si, la sfarsit, cand musti o bucata din cupcake-ul cald, vezi ca interiorul e plin de stelute delicioase si crocante de cioco bun. Le nom!
*IN ENGLISH*
It’s wedding season all over again. I love all my brides, I love every occasion I have to make their day brighter, more beautiful. I believe in elegant, delicate weddings accompanied by lavish candy bars with macaroons, cake pops, cookies, petit fours and, of course, cupcakes, I believe in inspirational custom paper design and lovely, fresh flower bouquets to complete the dream picture. This time, I decide to go for some lemony freckled cupcakes: I call them that because of the chocolate chips inside, it kinda makes you think of freckles and sunny days.
Ingrediente
- 185 g butter
- 2 tsp lemon rind
- 275 g caster sugar
- 4 eggs
- 100 g chocolate chips
- 180 g cream
- 300 g white flour
- 1/2 tsp baking soda
- A batch of SMBC
- Fondant and a lot of work and inspiration
Metoda
- Preheat the oven to 150 C fan-forced.
- Whip butter, sugar and lemon rind until light and fluffy and doubled in volume, then add in the eggs one by one and continue mixing.
- Add in the rest of the ingredients and incorporate lightly.
- Line baking tray with paper liners and fill each hole 2/3 with batter. Bake for approx. 15-20 min or until golden brown.
- After they cool down, it's best to fill them with lemon curd, but if you don't have any, then any jam will do.
May I remind you that although some of the links in the recipe are not translated in English (yet), there is a TRANSLATE button in the sidebar that you can use :)
Love and chocolate freckles!
Vai, ce fotografii minunate! Si reteta, de altfel!
M-am indragostit de bolul tau de ceai, este superb!
Cand m-oi marita ( peste 3,4,5 ani ) te pot contacta? :-D
Hahaha! Raluca, cu drag. Timp sa am, ca de restul ne ocupam :)
woow, Andie, ce minunate sunt!! Ce pacat ca nu te-am cunoscut inainte de nunta mea :))
Oircum, felicitari, super au iesit! Trebuie neaparat sa incerc si eu reteta ta de crema de unt cu bezea elvetiana, ca prea bine de tot arata :)
Pupici!
Deh, draga mea, nu e tarziu nici pentru botez :) Crema de SMBC e super-reliable, nu te lasa niciodata la greu. Te pup!
Ce atmosfera minunata ai creat! Sunt sigura ca sunt delicioase aceste cupcakes dar pozele sunt cele care pe mine m-au impresionat. Si da, e bine sa nu uitam ca putem fi printese in fiecare zi :)
M-am hotarat sa spun cat mai multe povesti prin poze. Simt ca am inceput sa pot :)
Your photos are absolutely beautiful! I’m jealous of your brides.
Thank you Grace! I am so happy to have found your blog too, I’m also into “healthier” these days :)
Breathtaking, amazing, incredible pictures and composition! I am in awe!
Marina, thank you so much for your kind words :) Many hugs!
Bună . Ador rețeta pentru cupcakes pistruiați . Am făcut-o de multe ori în perioada sărbătorilor dar nu o mai găsesc pe site . Apare astfel [amd-zlrecipe-recipe:121] . Mulțumesc 🙏🏻
Iulia a fost blogul defect. Acum merge.