“Si fara gust”, v-ati putea gandi. Dar nu, Betmen are pentru voi o surpriza: aceste clatite sunt reale, exista, sunt gustoase si foarte prietenoase pentru cei mici. Bineinteles ca nu mi-a venit mie aceasta idee buna, pentru ca in capul meu nu au loc atatea idei deodata, ci am gasit-o in cartea celor de la Green Kitchen Stories, am pus-o in practica si mi-a placut atat de mult ca m-am gandit sa o impartasesc cu voi, ca si asa in ultimul timp n-am mai impartasit nimic. Chiar, ce-am facut eu in ultimul timp, unde am disparut in papusoi?
Mai tineti voi minte ca va spuneam cum lucrez eu in secret la doua proiecte speciale? Ei bine, despre unul pot sa va zic deja: lucrez, impreuna cu prietenii de la Totul despre raw, la prima carte raw creata pentru utilizatorii Thermomix Romania. Bai si lucram zi-lumina, gatim de rupem, gustam, aranjam mancarea, gandim cadre, pozam-pozam-pozam. Sunt atat de fericita! Simt cum proiectul asta ma impinge peste limitele mele, imi deschide ochii cu privire la noi posibilitati, ma invata si ma provoaca si ma motiveaza – e fantastic. Acum un an nu mi-as fi imaginat ca un om simplu poate fi atat de fericit in Bucuresti, Romania. Nu mi-as fi imaginat ca exista atatea oportunitati fotografice pentru mine, ca sunt atatea lucruri faine de facut: cartea Andreei Lazarescu pentru care am facut grafica si editarea, pozele de la AGO (btw, uitati-va la site-ul lor, sunt atat de mandra de pozele mele, simt ca imi plesneste pieptul de fericire!) si din bucataria lui Nico Lontras, cartea Thermomix de acum si multe alte proiecte pentru clienti privati de care m-am ocupat si in care mi-am pus tot sufletul… Ce sa mai, viata e frumos, urmariti-ma pe Facebook (ca acolo mai scot si eu capul cand am timp).
Ingrediente
- 3 banane foarte coapte
- 6 oua
- 50 g fulgi uscati de cocos
- 150 g (1 cana) fructe de padure
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingura ulei vegetal
- miere, iaurt, sirop de artar, etc
Metoda
- Sfaramati bananele cu furculita, apoi adaugati restul ingredientelor si amestecati bine cu un tel (sau puteti face toata treaba asta la robot).
- Incingeti bine o tigaie non-aderenta, puneti un bob de ulei si turnati un polonic din compozitie. Prajiti bine pe ambele parti, la foc mediu-mic. Atentie- pentru ca nu au faina, clatitele au tendinta sa fie mai usor de faramat decat cele clasice, asa ca intoarceti-le atent cu o spatula pentru a nu le rupe.
- Se servesc calde, cu miere, iaurt, sirop de artar, fructe, etc.
E adevarat: cu atatea oua aceste clatite sunt foarte proteice, dar e numai bine pentru la sala. Gustul e special – sunt foarte bune dar textura e usor diferita de cea cu care suntem obisnuiti. Sa tot fie!
Sper ca in curand sa revin la viata mea normala si sa am timp sa fiu din nou alaturi de voi, cu toate povestile mele – imi e atat de dor de voi! Va imbratisez cu drag si dor, cum ar veni.
Love and coconut banana pancakes!