Galette cu smochine

1

Stiti cum se face prajitura asta? Wham-bam-thank-you-ma’am! Acuma ca e sezonul smochinelor (si al fructelor in general) e cazul sa profitam si sa ne bucuram de aroma lor proaspata. Galeata asta (cum imi place mie sa-i zic) merge si cu prune si cu mere si cu orice va trece prin cap. Buna rau, dispare rapid, are si niscaiva zahar (in apararea mea – brun!), dar o sa supravietuim.

DSC_1229 copy

Mie smochinele mi se par super sexi – mov, cu o idee de verzuliu spre codita, cu un interior ca o comoara neasteptata, de fiecare data cand vad smochine undeva cedez. Imi place sa le fotografiez, sa le mananc, sa le gatesc. Ce pacat ca la noi sunt atat de exotice…
DSC_1209-RS copy

Galette cu smochine

Ingrediente

    Pentru aluat
  • 200 g faina integrala
  • 100 g unt de cocos
  • 4 linguri apa rece
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutura
  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 100 migdale crude
  • 1 praf sare
  • 3-4 linguri mari de magiun de prune plus extra pentru uns
  • 5-6 smochine, spalate si feliate

Metoda

  1. Preincalzim cuptorul la 170 C cu ventilatie.
  2. Intr-un robotel (sau cu mana) amestecam toate ingredientele pentru aluat pana obtinem o coca relativ elastica. O intindem cu facaletul intre doua hartii de copt, dandu-i o forma rotunda. Nu trebuie sa fie perfect rotunda, asta e tot farmecul galettei: e rustica.
  3. In acelasi robotel in care am facut aluatul mixam untul, zaharul, migdalele si praful de sare, pana obtinem un amestec omogen.
  4. Asezam aluatul intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, si il ungem cu magiunul de prune, lasand 2-3 cm la margine liberi. Intindem amestecul de migdale si unt, uniform, asezam smochinele, apoi impaturim marginile peste continut (ca in poza).
  5. Ungem totul (margine si smochine) cu o pensula imbibata in gem sau dulceata, si dam la cuptor aproximativ 1h (intre 45 min - 1h).
https://www.andie.ro/2014/10/11/galette-cu-smochine/

DSC_1239 copy

Daca va stiti simandicosi, nu mancati coaja smochinelor. Pe mine nu m-a deranjat, eu sunt de parere ca trebuie sa mancam tot-tot :) Mi-a placut mult cum se spargeau semintele de smochina intre dinti, aroma lor discreta, gustul bogat al combinatiei. Cand mai am, mai fac, ce sa va zic. Ah, si sa nu uit: aluatul vegan rulz!

DSC_1248 copy

Love and figs!

 

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here