Verina vegana cu fructe si gem

9

Astazi bloguletul face 6 (SASE!!) ani. Ma uit la cifra asta si parca nu imi vine sa cred, e o viata de omulet. Nu stiu ce e cu luna februarie si cu bloggingul culinar (stiu cel putin 5 alte bloguri foarte cunoscute care se aniverseaza tot luna asta), dar eu una ma bucur enorm ca am inceput aceasta calatorie care pentru mine a fost cam ca vizuina iepurelui din Alice in Tara Minunilor, cu precizarea ca eu chiar am in casa un iepure alb cu ochii rosii care, btw, a facut 6 ani pe 14 februarie! (La multi ani Mr. Pufu!) In scop aniversar, m-am gandit sa va propun un mic dejun/desert vegan, pe care sa il puteti face foarte usor si de care sa va bucurati impreuna cu cei mici, mai ales daca si ei au 6 ani: verina vegana cu fructe din compot si gem.

verina vegana cu gem si fructe-1

[AdSense-A]

INGREDIENTE (6 portii)

1 cana orez alb

coaja unei lamai

1/2 lingura scortisoara

1 lingura miere

1 lingura extract de vanilie

1 conserva/borcan compot de fructe

cateva linguri gem fara zahar/dulceata

2 linguri boabe de cacao raw sau tablete de ciocolata vegana

1 lingura fulgi de cocos

METODA

  1. Fierbem orezul in multa apa, pana se patrunde. Scurgem apa, dar pastram 1/2 cana din lichidul in care a fiert.
  2. Il aruncam in blender impreuna cu aceasta apa, coaja de lamaie, scortisoara, vanilia si mierea si mixam pana obtinem o crema fina. Daca mai este nevoie de putin lichid, adaugati apa plata, dar lingura cu lingura pentru a nu strica consistenta cremei.
  3. Asezam crema obtinuta in pahare cu ajutorul unei linguri, astfel: un strat de crema, un strat de gem, un strat de fructe si tot asa, avand grija sa terminam cu un strat de fructe, peste care presaram boabe de cacao/tablete de ciocolata si fulgi de cocos.

verina vegana cu gem si fructe-3

Insist sa folositi tabletele de ciocolata vegana pentru ca dau un crunch deosebit intregului amestec si sunt exact cireasa de pe tortul gustului. Nu este un desert care sa nu ingrase sau sa fie lipsit de zahar (a se observa ca totusi nu e zahar rafinat la greu), insa zic eu ca merge foarte bine pe post de mic dejun sau rasfat dupa micul dejun, duminica dimineata.

verina vegana cu gem si fructe-4Vreau sa va mai spun ca aceasta reteta nu e singurul lucru nou pe blog: am refacut pagina de INDEX RETETE, ca sa fie mai vizuala si mai usor de navigat, si am adaugat doua noi pagini in care puteti gasi organizate retetele in functie DE SEZON sau in functie de tipul de regim pe care il urmati: OVO-LACTO, VEGAN sau RAW VEGAN. V-am mai lasat si alte mici surprize prin sidebar si in pagini, dar acelea sper sa le gasiti si sa va surprinda placut in timp ce navigati.

verina vegana cu gem si fructe-2

Nu in ultimul rand, vreau sa va multumesc pentru ceea ce au fost sase ani de “a hell of a ride”, in care am invatat enorm de multe si am evoluat impreuna cu voi. Blogul asta mic m-a facut sa invat fotografie, design, webdesign si, mai nou, caligrafie si desen, de fapt, a deschis usa creativitatii si fericirii mele intr-un mod greu de imaginat acum 6 ani, cand iubi mi-a zis ca e o prostie temporara si o sa-mi treaca (ha!!! n-am uitat si ii voi scoate ochii forevar and evar!).

Va iubesc ataaaaaaat de mult si sper sa mergem pe drumul asta ani multi de acum incolo!

Love and veggies!

Opt In Image
EBOOK GRATUIT!
Aboneaza-te pentru a avea acces instant la:

- un eBook gratuit cu 20 de retete vegetariene delicioase
- retetele video saptamanale, cu o zi inainte de publicare
- freebies, premii si materiale exclusive pentru abonati
- notificare la fiecare articol nou

SHARE

9 COMMENTS

  1. Si la cat mai multe hobby-uri creative, de curiozitate, ce background ai? Pe mine nu m-a prins nimic de cand cu blogul, poate doar ca scriu mai usor si mai bine ofc (modestia..) :)) m-am lasat de slabit, m-am apucat de facut copii haha

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.