Milkshake de banane

0

Voi, generatii mai putin tinere, va aduceti aminte momentele alea cand s-a lansat in Romania primul lant de fast-food american si eram toti lesinati sa mancam acolo? Eu da! Si-mi aduc aminte cat de MULT imi placea milkshake-ul lor cu care mi-as fi facut perfuzii in vena, nu alta… Cateodata ma mai apuca nostalgia si, pentru acele momente, inchin reteta mea de astazi. In principiu orice milkshake de neuitat se face cu inghetata, dar pentru ca eu nu am chef sa pun altceva decat inghetata facuta de mine si pentru ca nu am facut inghetata (duuh), astazi invatam cum sa facem milkshake de la zero, fara o baza de inghetata. Evident, fara a renunta la cremozitate.

retete-vitamix-20

milkshake-de-banane


MILKSHAKE DE BANANE

Ingrediente
  • 300 ml lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 banane feliate
  • 2-4 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 400 g gheata (sau dupa gust)
retete-vitamix-12 retete-vitamix-13
Metoda
  1. Punem toate ingredientele in vasul blenderului VITAMIX PRO 750 si mixam pe programul de smoothie sau gheata pana obtinem un milkshake fin.
    Consistenta trebuie sa fie mai groasa decât a unui simplu smoothie, de aceea daca e nevoie putem sa mai adaugam gheata.
  2. De asemenea, daca dorim sa mai adaugam zahar putem adapta milkshake-ul dupa gust.
  3. Servim de indata, cat e inca rece.

retete-vitamix-16

Rezultatul? Un milkshake exact asa cum mi-l aduc eu aminte si pe care e foarte greu sa il lasi jos. Evident, conteaza si puterea blenderului, ca daca nu se omogenizeaza gheata nu am realizat mare lucru. Ce e important sa tineti minte e ca trebuie baut imediat dupa ce l-ati facut, altfel isi pierde consistenta de milkshake si nu mai e deloc fun. Sper sa-l incercati.

Love and milkshakes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.