Holy Guacamole!

7

Mi-am dat seama ca in toti acesti ani in care am mancat vegetarian pe paine nu am pus niciodata reteta mea preferata de guacamole (cunoscut si sub numele de guac!) pe blog. Aceasta eroare trebuie corectata de indata, pentru ca acest mix magic de cremozitate isi merita locul in panoplia retetelor simple si rapide dar fabuloase. Din intamplare, e si o reteta raw vegana de care eu nu am mai avut parte pe blog de ceva vreme si este, implicit, si de post.


GUACAMOLE

Ingrediente

4 avocado
2 rosii tari
zeama de la ½ lamaie mare
3 catei usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru
1 legatura patrunjel cret

Metoda

1. Se taie avocado în jumatati, se inlatura samburele, se scobeste din coaja si se pune in vasul blenderului (au l-am folosit pe multiubitul meu Vitamix Pro 750, pentru ca are vasul lat si se poate scoate foarte usor continutul). Se adauga usturoiul, zeama de lamaie, sarea si piperul si ½ legatura patrunjel. Se mixeaza timp de 10-15 secunde la viteza 3 sau pana obtinem o pasta omogena, dar nu foarte fina. Varsam conținutul vasului intr-un bol.

2. Separat, taiem rosiile in jumatati si scobim pulpa zemoasa cu semințe pe care o dam deoparte. Taiem rosia ramasa in cubulete mici, apoi inglobam in pasta de avocado cu ajutorul unei linguri.
3. Maruntim patrunjelul ramas si il presaram deasupra pastei de avocado.


Siti cu ce mege nemaipomenit aceasta minunatie? Wait for it, wait for it… cu mamaliga! Mama ei de mamaliga! Pai nachos din ce credeti ca sunt facuti, nu din faina de porumb? E important totusi sa alegeti un avocado bine copt (am scris despre cum sa alegem un avocado in acest articol), caci altfel va fi tristeste mare.

 Voi la ce mai folositi avocado, in afara de acest mare clasic?

Love and avocados!

7 COMMENTS

  1. Uite ca azi am la pranz o salata care contine avocado si naut, feta, ceapa verde, patrunjel, sare, piper si suc de lime. Noroc cu guacamole ca am aflat ca unul din gusturile pe care le detest maxim este cel de coriandru :))) tot cu patrunjel il fac si eu.

  2. Super! A mea rețetă este din 2-3 avocado, o mână de roșii deshidratate, usturoi, zeamă de la o lămâie, jalapeño, sare, cele din urmă după gust sau mai bine zis din ochi. Data viitoarea pun și patrunjel ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.