Idee de brunch sau mic dejun: pasta de bob cu avocado

2

Eu cand v-am zis ca o sa gatesc integral cartea lui Ottolenghi nu m-ati crezut, dar nu glumeam absolut deloc. Continui seria retetelor simple si verzi care se pot mamca inclusiv in faimoasa mea dieta cu aceasta pasta/dip/pateu (cum vreti sa-i ziceti) de bob si avocado. Un deliciu, si in acelasi timp atat de usor de facut.

Ingrediente

  • 250g bob congelat
  • 1 avocado copt mare
  • 2 catei de usturoi
  • Zeama unei jumatati de lamai
  • Sare + piper
  • 2 linguri mari ulei de masline

Metoda

  1. Punem la fiert o jumatate de litru de apa intr-o craticioara, asezonam bine (tineti minte, ca apa de mare), iar cand clocoteste adaugam bobul congelat. Cand reincepe sa clocoteasca mai fierbem trei minute, apoi scurgem apa si clatim sub jet de apa rece. Urmeaza partea distractiva in care scoatem cojile de bob, unacateuna, dar promit ca nu dureaza mult iar satisfactia e foarte mare dupa.
  1. In bolul unui chopper asezam miezul de avocado, bobul curatat, sare, piper, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline. Vrum vrum pana il facem pasta. Eu nu m-am chinuit sa fie fina.
  1. Optional, puteti decora cu UDMEV, patrunjel si seminte de pin.

Are un gust de guacamole super upgradat si vreau sa va spun ca a avut un succes teribil la fiu-meu, care ne-a umplut toata casa de miros de usturoi. Dar a meritat!

Recomandarea mea e sa il mancati, pe cat posibil, proaspat, sau, daca il pastrati la frigider, sa il acoperiti cu un strat subtire de ulei altfel oxideaza. Adica devine usor maroniu la suprafata in loc de verdele asta splendid, dar nu va panicati ca nu i se schimba gustul.

Estimez ca din ce am facut eu aici ar manca vreo patru persoane la un brunch. Merge ULUITOR de bine servit pe o felie de paine cu maia prajita, dar asta doar in imaginatia mea pentru ca eu l-am mancat gol cu lingurita. Totusi este trist in lume…

Hai ma ca glumeam! E super vesel in lume, cine-s io, Eminescu?!

Love and broad beans!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

2 COMMENTS

  1. Ce ma bucur ca scrii iar pe blog!
    Si ma mai bucur ca s-a nimerit ati sa intru aici sa caut ceva… in ultimele luni nu am mai deschis regulat blogul tau fiindca.. no, credeam ca nu mai esti activa aici. Asa ca, mare councidenta, fix acum, la putin timp de la noile tale retete, sa ma apuc sa caut printre postarile tale 🙂 … al saselea simt? 😋

    Acum tre sa caut ce e ala bob si sub ce denumire il gasesc in germana.

    Plus ca, Babka aia ciocolatoasa ma va bantui probabil pana ce nu o vomincerca si noi. … Si poate ca si dupa aia… 😋

    Ma bucur sa te reintalnesc aici ❤️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.