Eu cand v-am zis ca o sa gatesc integral cartea lui Ottolenghi nu m-ati crezut, dar nu glumeam absolut deloc. Continui seria retetelor simple si verzi care se pot mamca inclusiv in faimoasa mea dieta cu aceasta pasta/dip/pateu (cum vreti sa-i ziceti) de bob si avocado. Un deliciu, si in acelasi timp atat de usor de facut.
Ingrediente
- 250g bob congelat
- 1 avocado copt mare
- 2 catei de usturoi
- Zeama unei jumatati de lamai
- Sare + piper
- 2 linguri mari ulei de masline
Metoda
- Punem la fiert o jumatate de litru de apa intr-o craticioara, asezonam bine (tineti minte, ca apa de mare), iar cand clocoteste adaugam bobul congelat. Cand reincepe sa clocoteasca mai fierbem trei minute, apoi scurgem apa si clatim sub jet de apa rece. Urmeaza partea distractiva in care scoatem cojile de bob, unacateuna, dar promit ca nu dureaza mult iar satisfactia e foarte mare dupa.
- In bolul unui chopper asezam miezul de avocado, bobul curatat, sare, piper, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline. Vrum vrum pana il facem pasta. Eu nu m-am chinuit sa fie fina.
- Optional, puteti decora cu UDMEV, patrunjel si seminte de pin.
Are un gust de guacamole super upgradat si vreau sa va spun ca a avut un succes teribil la fiu-meu, care ne-a umplut toata casa de miros de usturoi. Dar a meritat!
Recomandarea mea e sa il mancati, pe cat posibil, proaspat, sau, daca il pastrati la frigider, sa il acoperiti cu un strat subtire de ulei altfel oxideaza. Adica devine usor maroniu la suprafata in loc de verdele asta splendid, dar nu va panicati ca nu i se schimba gustul.
Estimez ca din ce am facut eu aici ar manca vreo patru persoane la un brunch. Merge ULUITOR de bine servit pe o felie de paine cu maia prajita, dar asta doar in imaginatia mea pentru ca eu l-am mancat gol cu lingurita. Totusi este trist in lume…
Hai ma ca glumeam! E super vesel in lume, cine-s io, Eminescu?!
Love and broad beans!
Ce ma bucur ca scrii iar pe blog!
Si ma mai bucur ca s-a nimerit ati sa intru aici sa caut ceva… in ultimele luni nu am mai deschis regulat blogul tau fiindca.. no, credeam ca nu mai esti activa aici. Asa ca, mare councidenta, fix acum, la putin timp de la noile tale retete, sa ma apuc sa caut printre postarile tale ???? … al saselea simt? ????
Acum tre sa caut ce e ala bob si sub ce denumire il gasesc in germana.
Plus ca, Babka aia ciocolatoasa ma va bantui probabil pana ce nu o vomincerca si noi. … Si poate ca si dupa aia… ????
Ma bucur sa te reintalnesc aici ❤️
Glad to be back draga mea! Bobul il gasesti sub numele de fava sau fava beans.
Buna Andie,
Nu te-am citit de prea mult timp.
Ma bucur ca ai revenit si ca am dat din nou peste tine :)
Spune-mi te rog de unde cumperi bob.
Eu nu am gasit nicaieri. M-ar ajuta si “boabe” de bob pentru cultura, Daca nu gasesc in magazine, in ultima instanta il cultiv in gradina.
Multumesc
Radu
Buna Radu! Ma bucur mult ca mi-ai scris :) Gasesti bob congelat la Mega Image – la concept stores de obicei dar cel mai sigur la cel cu produse congelate de pe Bvd Mihalache la Piata 1 Mai.