Tocanita rapida de fasole si rosii

4
mancare de fasole cu rosii de post

Sunt intr-o vrie a mancarurilor executate intr-o singura oala, care sa aiba mult umami si sa incalzeasca si sa ne tina hraniti iarna. Dupa fabuloasa mancare de linte, a venit azi randul unei tocanite care sa face nu usor, ci extrem de usor, din ingrediente extrem de modeste care se afla in orice camara. Cel mai mult imi place ca toate preparatele astea sunt vegane, adica de post, adica facute exact pentru perioada asta. Dati-i o sansa si o sa o iubiti. O sa las aici varianta facuta pe aragaz, dar o sa pun si varianta de Instant Pot.

mancare de fasole cu rosii de post

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa galbena, tocata marunt
  • 3 catei usturoi, feliati
  • oregano, maghiran si boia de ardei dulce, cam cate 1/2-1 lingurita de fiecare, dupa gust
  • 1 conserva de rosii cuburi
  • 1 conserva fasole alba
  • 1 lingura zahar de cocos
  • 1 cana apa
  • sare si piper
  • 200 g baby spanac
  • Pentru servit: felii de paine prajita frecate cu usturoi

Metoda

  1. Intr-o cratita incingeti uleiul de masline si apoi caliti ceapa la foc mediu pana se inmuaie, vreo 5-7 minute. Adaugati usturoiul, mai lasati doua minute, apoi condimentele.
  2. Adaugati apoi rosiile, fasolea, zaharul si apa si asezonati. Pentru un pic de picanterie, puteti adauga si niste fulgi de chilli, dar cum eu ii dau si copilului, nu am pus. Lasati la mermelit oriunde intre 15-30 minute, pana se mai evapora din lichid si capata consistenta de tocanita. Pentru varianta Instant Pot, adaugati doar 1/2 cana apa si gatiti 2 min + 10 NR.
  3. Stingeti focul (sau desfaceti capacul Instan Pot) si adaugati spanacul.
  4. Serviti OBLIGATORIU cu felii de paine prajita frecate cu catei de usturoi, asa cum se face la bruschete.

mancare de fasole cu rosii de post

Este ceva de vis. Din pacate, din portiile astea nu iese prea multa, sau asa mi s-a parut mie pentru ca, impreuna cu Sami, am dat gata toata oala dintr-o bucata. Combinatia cu painea aia unsa cu usturoi este ceva divin, bai, cum e mancarea asta DE POST si are atata gust? I will never know. Sau da, pentru ca de fapt combinatia fasole + sos rosii = love.

Sper sa va placa si aceasta piesa din colectia toamna/iarna Andie’s one pot meals, dati-mi de stire daca o incercati.

Love and beans!

 

4 COMMENTS

  1. Salut Andie! Voiam doar sa spun ca tocmai ce am preparat reteta de mai sus si a fost minunata. Am dublat portia, adaugat 1/2 lingurita de fulgi de ardei iute, folosit 3 cartofi care erau mai vechi si am servit totul fara paine. Onesta, simpla si delicioasa. Sigur mai revin la ea, merci! :)

  2. super, ca la mama acasa!! ce bine imi pare ca am gasit siteul asta, toate retelete sint anti inflamatory !!!

    • Ma bucur ca iti plac Cristian. Nu stiu eu daca toate retetele sunt anti inflamatoare, dar multe din cele recente sunt. Pofta buna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.