Acum ca avocado e la fel de mainstream ca apa minerala, probabil ca reteta asta nu e nimic nou pentru voi. Daca nu e, va reamintesc de ea pentru urmatorul brunch, daca e, let me blow your mind. Se face meeeega rapid, e aspectuoasa si usor de servit, practic perfecta pentru un brunch in bula sociala restransa.
Insa avantajul acestei retete e ca nu implica niciun strop de maioneza, din contra, o inlocuim cu uimitor de sanatosul avocado si grasimile lui bune. Iata de ce avem nevoie:
Ingrediente
- 8 oua
- 1 avocado
- Zeama de la 1/2 lamaie
- Sare si piper
- 1 lingurita de mustar
- Seminte de susan negru pentru decor
Metoda
- Fierbem ouale tari. La Instant Pot asta inseamna 3 minute pe Low si apoi eliberarea imediata a aburului.
- Cat se racesc ouale, curatam avocado si il pasam bine cu o lingurita, apoi adaugam lamaia, mustarul, sarea si piperul si omogenizam.
- Curatam ouale si le taiem in jumatati. Scobim galbenusurile si le adaugam peste crema de avocado, amestecand bine pentru a obtine o crema omogena. Crema poate fi facuta si la robot, dar mi se pare mai simplu cu furculita.
- Turnam crema intr-un pos cu dui si o spritam in albusurile de oua. Decoram cu susan. Alternativ, putem pune crema cu lingura, dar nu va mai fi la fel de aspectuoasa. Sfarsit!
V-am zis ca e usor si rapid si nu am glumit. E una din retetele care ma scoate din incurcatura oricand si pe care o dau si copiilor cu incredere. Ca sa nu mai zic ca ouale astea sunt primele care dispar din farfurie, oare de ce?
In concluzie: brunch veggie aspectuos, sanatos si delicios? Total posibil!
Love and eggs!