Două salate, cu taitei si spanacTwo salads, with rice noodles and spinach

0

In cadrul aceluiasi ciclu canicular, astazi am trecut in bucataria asiatica si am preparat o salata de taitei de orez si o salata de baby spinach, amandoua inspirate de Nigella. Am pus mana si am cumparat sos de soia, m-am focalizat in cel de-al treilea ochi si am inceput procesul.

Salata de taitei din orez
Ingrediente: 250 g taitei din orez, 3 cepe verzi tocate marunt, 75g seminte de susan, 2 lgt otet balsamic (sau de orez, daca aveti), 5 lgt sos soia, 2 lgt miere, 2 lgt ulei masline, sare.

Am prajit putin semintele de susan intr-o tigaie de teflon, am fiert taiteii in apa fierbinte cu sare timp de 3-5 minute, apoi i-am aruncat intr-un vas cu apa si gheata, la racit, apoi i-am scurs. Din restul ingredientelor am format o vinegreta pe care am amestecat-o apoi cu taiteii, ceapa si susanul.

Salata de baby spinach si avocado
Se amesteca intr-un castron: 100 g spanac tanar, 1/2 avocado taiat cubulete, o mana seminte de dovleac (sau floarea soarelui), 1/3 suc lime, sare, 3 linguri ulei masline.

Un gust interesant, multe arome si o mancare… foarte satioasa! Cred ca toata saptamana o sa pap taitei…In cadrul aceluiasi ciclu canicular, astazi am trecut in bucataria asiatica si am preparat o salata de taitei de orez si o salata de baby spinach, amandoua inspirate de Nigella. Am pus mana si am cumparat sos de soia, m-am focalizat in cel de-al treilea ochi si am inceput procesul.

Salata de taitei din orez
Ingrediente: 250 g taitei din orez, 3 cepe verzi tocate marunt, 75g seminte de susan, 2 lgt otet balsamic (sau de orez, daca aveti), 5 lgt sos soia, 2 lgt miere, 2 lgt ulei masline, sare.

Am prajit putin semintele de susan intr-o tigaie de teflon, am fiert taiteii in apa fierbinte cu sare timp de 3-5 minute, apoi i-am aruncat intr-un vas cu apa si gheata, la racit, apoi i-am scurs. Din restul ingredientelor am format o vinegreta pe care am amestecat-o apoi cu taiteii, ceapa si susanul.

Salata de baby spinach si avocado
Se amesteca intr-un castron: 100 g spanac tanar, 1/2 avocado taiat cubulete, o mana seminte de dovleac (sau floarea soarelui), 1/3 suc lime, sare, 3 linguri ulei masline.

Un gust interesant, multe arome si o mancare… foarte satioasa! Cred ca toata saptamana o sa pap taitei…


[AdSense-A]

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.