Da, ati vazut bine. Ia ganditi-va putin: cu ce mancam guacamole (pasta de avocado)? Cu nachos. Din ce sunt facuti nachos? Din faina de porumb. Carevasazica, de ce ar fi combinatia dintre mamaliga si avocado cu usturoi asa de neobisnuita? Spre rusinea mea, nu m-am gandit eu dinainte la asta. S-a gandit Aura, iar in sejurul nostru la Barcelona a pompat in noi la mamaliga cu avocado de i-am zis celui mai mare mancacios “amatorule!”
Ingrediente
250 g malai
750 ml apa
2 avocado copti
2-3 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie
sare si piper
1. Mamaliga o pregatim si anume ca aici.
2. Separat, taiem avocado in doua, il scobim cu lingurita si il amestecam cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper.
Se mananca impreuna, ori una langa alta, ori sub forma de talmes-balmes. Simplu si de efect: o sa va lingeti pe degete, garantat.
Hugs,
Andie
Da, ati vazut bine. Ia ganditi-va putin: cu ce mancam guacamole (pasta de avocado)? Cu nachos. Din ce sunt facuti nachos? Din faina de porumb. Carevasazica, de ce ar fi combinatia dintre mamaliga si avocado cu usturoi asa de neobisnuita? Spre rusinea mea, nu m-am gandit eu dinainte la asta. S-a gandit Aura, iar in sejurul nostru la Barcelona a pompat in noi la mamaliga cu avocado de i-am zis celui mai mare mancacios “amatorule!”
Ingrediente
250 g malai
750 ml apa
2 avocado copti
2-3 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie
sare si piper
1. Mamaliga o pregatim si anume ca aici.
2. Separat, taiem avocado in doua, il scobim cu lingurita si il amestecam cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper.
Se mananca impreuna, ori una langa alta, ori sub forma de talmes-balmes. Simplu si de efect: o sa va lingeti pe degete, garantat.
Hugs,
Andie
Yeah, you got that one right. Think about it: what is the perfect side dish for guacamole? Nachos. What are nachos made of? Cornmeal. Therefore, why would the combination between polenta and garlic avocado be so outrageous? To my real shame, I didn’t invent this, my friend Aura did and in our vacation she kept pumping polenta-avocado-garlic into our daily menu and we loved her for it!!
Ingredients
250 g cornmeal
750 ml water
2 ripe avocados
2-3 garlic cloves
juice of 1/2 lemon
salt’n’peppa
1. Prepare the polenta like so.
2. Separately, cut the avocados in half, scoop them with a spoon and mix’em with the crushed garlic, the lemon juice, salt and pepper.
Serve together, either side by side or in a perfect, messy mash. The effect is guaranteed: addictive awesomeness!
Hugs,
Andie
I have to admit, I never would have thought to concoct a dish like this. But now that you mention it, it sounds like it would be amazing! I’d love to have some of this right about now. Thanks for sharing!
Dear Lauren, in Romania polenta is a national dish, we sometimes eat it more than bread! If you get the consistency right (not so hard, but rather soft) I swear to you that you will become addicted to this combination. My friend actually came up with the idea, but once she did, it made total sense! Hugs, thanks for reading! :)
foarte buna ! chiar ca te lingi pe degete!
Deeeeci ai incercat! You’re officially hooked :)
Deci eu am mancat din intamplare inainte sa citesc postarea ta, pt ca iubesc mamaliga si in egala masura avocado, si le aveam cumva pe ambele in acelasi timp pe masa. Sotul chiar facuse o gluma cum ca nu ar merge avocado cu mamaliga si eu. Joke’ s on him :))). M-am bucurat tare sa vad reteta ta, si sa confirm ca e deliciouuuuuuss ????!
Avocado + porumb = love! E principiul ala: cresc impreuna, merg impreuna!
[…] mancat la legume in ultimii 5 ani cat n-a mancat el in toata viata lui. Acum imi cere singur “avocado cu mamaliga” sau “salata din aia buna cu ce pui tu in ea” (salata verde, spanac, ruccola si […]