Mamaliga cu avocado si usturoi/ Polenta with avocado and garlic

0

Da, ati vazut bine. Ia ganditi-va putin: cu ce mancam guacamole (pasta de avocado)? Cu nachos. Din ce sunt facuti nachos? Din faina de porumb. Carevasazica, de ce ar fi combinatia dintre mamaliga si avocado cu usturoi asa de neobisnuita? Spre rusinea mea, nu m-am gandit eu dinainte la asta. S-a gandit Aura, iar in sejurul nostru la Barcelona a pompat in noi la mamaliga cu avocado de i-am zis celui mai mare mancacios “amatorule!”

Ingrediente

250 g malai

750 ml apa

2 avocado copti

2-3 catei de usturoi

zeama de la 1/2 lamaie

sare si piper

1. Mamaliga o pregatim si anume ca aici.

2. Separat, taiem avocado in doua, il scobim cu lingurita si il amestecam cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper.

Se mananca impreuna, ori una langa alta, ori sub forma de talmes-balmes. Simplu si de efect: o sa va lingeti pe degete, garantat.

Hugs,

Andie

Da, ati vazut bine. Ia ganditi-va putin: cu ce mancam guacamole (pasta de avocado)? Cu nachos. Din ce sunt facuti nachos? Din faina de porumb. Carevasazica, de ce ar fi combinatia dintre mamaliga si avocado cu usturoi asa de neobisnuita? Spre rusinea mea, nu m-am gandit eu dinainte la asta. S-a gandit Aura, iar in sejurul nostru la Barcelona a pompat in noi la mamaliga cu avocado de i-am zis celui mai mare mancacios “amatorule!”

Ingrediente

250 g malai

750 ml apa

2 avocado copti

2-3 catei de usturoi

zeama de la 1/2 lamaie

sare si piper

1. Mamaliga o pregatim si anume ca aici.

2. Separat, taiem avocado in doua, il scobim cu lingurita si il amestecam cu usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper.

Se mananca impreuna, ori una langa alta, ori sub forma de talmes-balmes. Simplu si de efect: o sa va lingeti pe degete, garantat.

Hugs,

Andie

Yeah, you got that one right. Think about it: what is the perfect side dish for guacamole? Nachos. What are nachos made of? Cornmeal. Therefore, why would the combination between polenta and garlic avocado be so outrageous? To my real shame, I didn’t invent this, my friend Aura did and in our vacation she kept pumping polenta-avocado-garlic into our daily menu and we loved her for it!!

Ingredients

250 g cornmeal

750 ml water

2 ripe avocados

2-3 garlic cloves

juice of 1/2 lemon

salt’n’peppa

1. Prepare the polenta like so.

2. Separately, cut the avocados in half, scoop them with a spoon and mix’em with the crushed garlic, the lemon juice, salt and pepper.

Serve together, either side by side or in a perfect, messy mash. The effect is guaranteed: addictive awesomeness!

Hugs,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

    • Dear Lauren, in Romania polenta is a national dish, we sometimes eat it more than bread! If you get the consistency right (not so hard, but rather soft) I swear to you that you will become addicted to this combination. My friend actually came up with the idea, but once she did, it made total sense! Hugs, thanks for reading! :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here