Mini-tarte cu tapenada de masline negre, iaurt si verdeturi/ Herbed Greek Pies

0

Sa stiti ca n-am disparut, nu m-am lasat nici de gatit, nici de fotografie. Ultima saptamana a fost insa dedicata unei despartiri care m-a facut sa ma gandesc si mai mult la rostul nostru in lume, la marile lucruri mici prin care sufletul nostru isi gaseste implinirea in viata asta, la iertare si daruire. In acest spirit meditativ, m-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta tare draga mie, care are un succes nebun si fulminant la fiecare intalnire cu prietenii. I give you the herbed Greek pies that will change your boring parties forever.

Ingrediente

1 bucata pate brisee

100 g tapenada de masline negre

100 ml iaurt grecesc (gras)

6 linguri de lapte

1 ou

1 catel de usturoi, zdrobit

2 linguri de verdeturi tocate (busuioc, menta, marar, patrunjel, etc)

sare si piper negru macinat

1. Preparam pate brisee (aluatul fraged) dupa metoda de aici. Eu am descoperit ca imi iese nemaipomenit de repede si bine daca o fac la robotul de bucatarie (maxi-chopperul, procesorul cu lama). Practic, arunc toate ingredientele in el, dau cateva pulsatii, timp in care untul se amesteca bine cu faina si laptele/apa, iar apoi pur si simplu adun coca cu mana si e gata de intins!

2. Amestecam restul ingredientelor (mai putin tapenada) intr-un bol pana se omogenizeaza bine.

3. Cu un pahar mare rotund sau o forma de biscuiti cu diametru mare taiem cerculete din aluat, le asezam in forma de tarte rotunde (sau muffins), tapetam cu o lingura de tapenada de masline, apoi umplem cu amestecul de iaurt si verdeturi si dam la copt, la foc mediu, pana se intareste putin compozitia.

Sunt foarte aromate si gustoase si merita tot efortul!

Love and herbs,

Andie

Sa stiti ca n-am disparut, nu m-am lasat nici de gatit, nici de fotografie. Ultima saptamana a fost insa dedicata unei despartiri care m-a facut sa ma gandesc si mai mult la rostul nostru in lume, la marile lucruri mici prin care sufletul nostru isi gaseste implinirea in viata asta, la iertare si daruire. In acest spirit meditativ, m-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta tare draga mie, care are un succes nebun si fulminant la fiecare intalnire cu prietenii. I give you the herbed Greek pies that will change your boring parties forever.

Ingrediente

1 bucata pate brisee

100 g tapenada de masline negre

100 ml iaurt grecesc (gras)

6 linguri de lapte

1 ou

1 catel de usturoi, zdrobit

2 linguri de verdeturi tocate (busuioc, menta, marar, patrunjel, etc)

sare si piper negru macinat

1. Preparam pate brisee (aluatul fraged) dupa metoda de aici. Eu am descoperit ca imi iese nemaipomenit de repede si bine daca o fac la robotul de bucatarie (maxi-chopperul, procesorul cu lama). Practic, arunc toate ingredientele in el, dau cateva pulsatii, timp in care untul se amesteca bine cu faina si laptele/apa, iar apoi pur si simplu adun coca cu mana si e gata de intins!

2. Amestecam restul ingredientelor (mai putin tapenada) intr-un bol pana se omogenizeaza bine.

3. Cu un pahar mare rotund sau o forma de biscuiti cu diametru mare taiem cerculete din aluat, le asezam in forma de tarte rotunde (sau muffins), tapetam cu o lingura de tapenada de masline, apoi umplem cu amestecul de iaurt si verdeturi si dam la copt, la foc mediu, pana se intareste putin compozitia.

Sunt foarte aromate si gustoase si merita tot efortul!

Love and herbs,

Andie

 

This recipe has always been praised by family, friends and plain strangers alike. These delicate, yet vibrant mini-pies are not so hard to make and will charm your clique: my dear readers, I give you the herbed Greek pies that will change your boring parties forever.

Ingredients

250 g pate brisee (see English version, top right hand corner)

100 g black olive tapenade

100 ml Greek yogurt

6 tbs milk

1 large egg

1 crushed garlic clove

2 tbs minced herbes (basil, mint, parsley, etc)

salt and ground black pepper

1. Prepare the pate brisee lie here. I discovered I loooove making it in the food processor – it’s, like, 200 times faster. Just throw all ingredients in, pulse a couple of times, then form the dough with your hands (10 seconds) and roll!

2. Mix the rest of the ingredients, except the tapenade, until well incorporated.

3. Roll the dough thinly then use a cookie cutter to cut out large rounds. Place them in a muffin tray, spread them with some tapenade then fill with the rest of the mixture. Bake until filling seems to coagulate.

If you want to impress your guests, I tell you, these little babies won’t fail you!

Love and herbs,

Andie

 

1 COMMENT

    • Laura, este o intrebare cu raspuns relativ :)
      In principiu, 12-14 bucati, dar asta depinde de cativa factori: marimea tavii tale de cupcakes, marimea cutterului cu care tai aluatul, si grosimea aluatului: daca il intinzi mai subtire, ies mai multe, daca il intinzi mai gros, mai putine.
      I hope this helps.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.