Tarta cu martipan, crema de vanilie si dulce de leche/ Marzipan, vanilla cream and dulce de leche tartlets

0

Serios, eu ar fi trebuit sa-mi fac blog de prajituri: fac cum fac, si tot cu nasul in dulciuri dau. De data asta mi-am propus sa combin trei dintre cele mai bune lucruri de pe pamantul asta: martipanul cu dulce de leche si crema de vanilie. Oh. Oh. Ohhhhhh, Doamne, da-mi putere.

Ingrediente

150 g pate sucree (100 g faina, 50 g unt, 2 linguri de lapte, 2 linguri de zahar)

crema de vanilie ca aici (150ml lapte, 1 ou, 50 g zahar, 40 g faina, 50 g unt, extract de vanilie)

150 g martipan

400 ml lapte condensat

1. Pregatim pate sucree: amestecam toate ingredientele, fie in procesor, fie cu mana, formand un aluat fraged pe care il intindem cu sucitorul, il taiem in forme rotunde cu un pahar si il asezam in formele de tarta. Dam la copt orb, acoperind aluatul cu hartie de copt peste care asezam fasole de copt, aproximativ 10 minute; inlaturam fasolea si mai coacem 5 minute.

2. Intr-o craticioara punem la fiert laptele condensat cu cateva cristale de sare mare si mai amestecam din cand in cand; in timp (cam 30 minute), se va ingrosa si va forma dulce de leche. Am incercat varianta la microunde, dar nu mi-a iesit deloc; cel mai probabil laptele o fi fost de vina.

3. Pregatim crema de vanilie ca aici; adica intr-o craticioara de sos punem toate ingredientele pentru crema, mai putin untul, si dam la foc mediu, amestecand in continuu cu un tel pana se ingroasa (aprox. 7-8 minute). Dupa ce luam de pe foc, inglobam si untul. Sarut mana doamna Licuta, sunteti o maiastra. Eu am uitat sa pun untul, si tot misto a iesit.

4. In tartele de aluat coapte asezam cate o felie de martipan, apoi dulce de leche, apoi crema de vanilie. Ornam cu coaja de portocala.

Poate parea complicat, dar credeti-ma, nu este. Eu am terminat totul in jumatate de ora. Si merita, merita, merita fiecare minutel!

Love and vanilla,

Andie

Serios, eu ar fi trebuit sa-mi fac blog de prajituri: fac cum fac, si tot cu nasul in dulciuri dau. De data asta mi-am propus sa combin trei dintre cele mai bune lucruri de pe pamantul asta: martipanul cu dulce de leche si crema de vanilie. Oh. Oh. Ohhhhhh, Doamne, da-mi putere.

Ingrediente

150 g pate sucree (100 g faina, 50 g unt, 2 linguri de lapte, 2 linguri de zahar)

crema de vanilie ca aici (150ml lapte, 1 ou, 50 g zahar, 40 g faina, 50 g unt, extract de vanilie)

150 g martipan

400 ml lapte condensat

1. Pregatim pate sucree: amestecam toate ingredientele, fie in procesor, fie cu mana, formand un aluat fraged pe care il intindem cu sucitorul, il taiem in forme rotunde cu un pahar si il asezam in formele de tarta. Dam la copt orb, acoperind aluatul cu hartie de copt peste care asezam fasole de copt, aproximativ 10 minute; inlaturam fasolea si mai coacem 5 minute.

2. Intr-o craticioara punem la fiert laptele condensat cu cateva cristale de sare mare si mai amestecam din cand in cand; in timp (cam 30 minute), se va ingrosa si va forma dulce de leche. Am incercat varianta la microunde, dar nu mi-a iesit deloc; cel mai probabil laptele o fi fost de vina.

3. Pregatim crema de vanilie ca aici; adica intr-o craticioara de sos punem toate ingredientele pentru crema, mai putin untul, si dam la foc mediu, amestecand in continuu cu un tel pana se ingroasa (aprox. 7-8 minute). Dupa ce luam de pe foc, inglobam si untul. Sarut mana doamna Licuta, sunteti o maiastra. Eu am uitat sa pun untul, si tot misto a iesit.

4. In tartele de aluat coapte asezam cate o felie de martipan, apoi dulce de leche, apoi crema de vanilie. Ornam cu coaja de portocala.

Poate parea complicat, dar credeti-ma, nu este. Eu am terminat totul in jumatate de ora. Si merita, merita, merita fiecare minutel!

Love and vanilla,

Andie

Seriously, this blog should’ve been about desserts only: no matter how hard I try, I keep ending up preparing sweets. This time, I decided to combine three of the best things in life: marzipan, dulce de leche and vanilla cream. Oh. Oh. Ohhhhh my God.

Ingredients

150 g pate sucree (100 g flour, 50 g butter, 2 tbs milk, 2 tbs sugar)

vanilla cream like so (150ml milk, 1 egg, 50 g sugar, 40 g flour, 50 g butter, vanilla extract)

150 g marzipan

400 ml condensed milk

1. First, we’ll make the pate sucree: mix all the ingredients with a processor (or your hands) until you form a dough. Roll it with a pin, cut it out in rounds and place them in the mini-tart-tins. Bake blind for 10 minutes, then remove the baking beans and bake for 5 more minutes. Set aside.

2. For the dulce de leche: boil the condensed milk with some salt crystals for about 30 minutes. I know that most recipes dictate that you either bake it in the oven or use bain marie; however, I have discovered that it works just as well if you simply boil it straight on the fire, in a totally normal saucepan, mixing from time to time. Plus, it’s much, much faster.

3. For the vanilla cream: in a saucepan mix the milk, sugar, flour, egg and vanilla extract (medium heat) until the mixture thickens (about 7-8 minutes). Set aside and mix in the butter.  YES, it’s a simple as that.

4. You’re almost ready: in the baked tart shells place one slice of marzipan, then the dulce de leche, then the vanilla cream. Decorate with orange zest.

It may seem complicated, but trust me, it’s really not. I had everything ready in half an hour or so, and decided that it is worth every minute of it!

Love and vanilla,

Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. De unde ai luat martipan, ca eu am tot cautat si nu am gasit niciodata…
    Nici faina de migdale, asa ca am facut martipan de casa o singura data, si a fost exhausting, plus ca nu a iesit chiar excelent si de o culoare… naturala, sa zicem…

    • Draga mea, martipan se gaseste la Mega, in batoane de cate 150 g. Si ieftin chiar. Faina de migdale am luat-o de la Barcelona, dar sa stii ca se gaseste si pe net, la comanda. Am gasit un site dragut cu foarte multe leguminoase, seminte si alte alea. Daca vrei, zic sa ne unim muschii si sa facem o comanda mai mare. http://www.driedfruits.ro. Daca nu o cumperi, se poate face din migdale decojite la blender, piece of cake. Pup!

    • Sincera sa fiu, au fost improvizate cu ce aveam prin casa. Eu de fapt voiam sa încerc formele de tarta :) te pup mult, sa-mi spui dacă È›i-au plăcut!

  2. Am dat search kitchen aid ;) si am fost surprinsa intr-un mod cat se poate de placut cand goagalul m-a adus aici ;) Cat de minunat arata tartele astea!! ador martipanul !! Minunate poze, minunata prezentare! O zi faina!

    • Antonina, iti multumesc tare mult! Venind din partea ta, care ai un blog atat de mi-nu-nat, este un maaaare compliment! ;;) Chiar ca mi-ai facut ziua faina! :) Te imbratisez cu drag si felicitari pentru evenimentul Electrolux, ti-am citit postul cu sufletul la gura! >:D<

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.