Atelier Veggie la Casa Satya, o reteta de chifle pentru burgeri si doua anunturi bomba :)

11

De vreo doua saptamani imi rod unghiile pentru ca am doua anunturi atat de misto de facut incat nu mai puteam sa astept, imi doream cu nerabdare sa impartasesc cu voi vestile minunate care-mi bucura existenta :) Insa pana la anunturi vreau sa va povestesc despre atelierul de duminica trecuta de la Casa Satya la care ne-am reunit, cu mic si mare, pentru a gati cei mai senzationali burgeri vegetarieni insotiti de chiflele aferente. Am discutat despre stilul de viata vegetarian, despre ingrediente, despre mancare, despre tehnici de gatit, am pus mana sa formam chiar noi burgerii, sa simtim consistenta, aromele, tot. Am facut doua tipuri de burgeri: cu sfecla si cu naut, ambii copti.

satya1 satya2 satya3De departe, senzatia atelierului au fost chiflele pentru burgeri. Fetele mele dragi au invatat sa modeleze aluatul, sa il imparta, sa dea forma de ‘boule’, in fine, au invatat toate secretele unor chifle reusite. Ce spun eu, au fost atat de reusite incat au starnit numai interjectii de placere si chiar au fost repetate cu succes de unele fete acasa care mi-au trimis si poze! Tulai, ce incantata am fost cand am vazut ca le-au iesit perfect, chiar si celor care niciodata nu mai lucrasera cu aluat in viata lor! Asta, va spun eu, e cea mai mare satisfactie.

satya4

Chifle pentru burgeri

Ingrediente

  • 200 g apa calduta
  • 28g unt + extra pentru uns
  • 2 oua
  • 418g faina alba
  • 50g miere
  • 1 1/4 lgt sare
  • 1 plic drojdie instant

Metoda

  1. Intr-un bol mare se amesteca faina, apa, 1 ou, untul, mierea, sarea si drojdia instant si se framanta cu mana pana obtinem un aluat fin si elastic. Se acopera bolul cu un servet si se lasa la crescut in loc cald si ferit de curent timp de aproximativ 1h30-2h.
  2. Se presara masa de lucru cu putina faina si se rastoarna aluatul pe masa. Il impartim in 8 bucati egale (ne putem ajuta de un cantar pentru a avea precizie) si le dam o forma rotunda (de boule) exact ca in acest videoclip.
  3. Asezam chiflele astfel formate direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatii intre ele ca sa aiba unde sa creasca. Acoperim cu un servet si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer timp de 30 min - 1h.
  4. Separat, batem oul rezervat. Inainte de a baga chiflele in cuptorul preincalzit la 200 C, le ungem cu ou si (optional) le presaram cu seminte. Coacem pana se rumenesc frumos deasupra.
  5. Daca nu am pus seminte, atunci cand scoatem chiflele din cuptor le putem unge pe deasupra cu untul extra, pentru a capata un luciu frumos.
https://www.andie.ro/2013/11/29/atelier-veggie-la-casa-satya-o-reteta-de-chifle-pentru-burgeri-si-doua-anunturi-bomba/

Dupa ce s-a pus mancarea pe masa, impreuna cu ingredientele pentru servit (mustar, sos tahini, rosii, castraveti murati, ceapa rosie, etc.), s-a asternut si tacerea. Nimeni nu se astepta sa fie atat de gustosi, asa ca, dupa cum va puteti imagina, nu a mai ramas nimic din ei. Am primit de la gazdele noastre si cate un pahar de Kombucha, si masa a fost perfecta!

satya5 satya6Ce vreau sa va spun e ca abia astept urmatorul atelier, care inca nu stiu cand va fi dar voi sa fiti pe faza, ca il voi anunta din timp. Si pentru ca tot ne-am simtit nemaipomenit la minunatele noastre gazde, iata primul anunt care ma rodea si abia asteptam sa vi-l livrez:

Casa Satya m-a desemnat cu amabilitate Ambasadorul Lunii Decembrie, ceea ce inseamna ca toata luna veti putea gasi in meniul acestui restaurant vegetarian situat pe Banul Manta 25 (langa fosta Primarie Sector 1) una din retetele mele!!! Ta-ra-ram!!! Daaa! Am facut-o si pe asta. Toata luna decembrie veti putea comanda Napoleon Dynamite, adica napoleonul cu sfecla si branza de capra si vinegreta de portocale + microverdeturi, si va veti putea gandi la mine in timp ce il savurati. Caci dragii mei, nici nu stiti voi cat am lucrat noi in bucataria restaurantului ca sa il perfectionam si sa il punem la punct pentru gusturile voastre!

satyaandi

DSC_0158 satya2***

Al doilea anunt-bomba este ca… joia viitoare, pe 5 decembrie, va astept incepand cu 19.00h la Cafeneaua Carturesti, pentru a va introduce in bucataria poeziei lui Iv cel Naiv!!! Daca cumva printr-o fatala eroare a sortii nu stiti cine este Iv cel Naiv, e foarte grav! Grav! Luati de va documentati, caci este unul din poetii mei preferati si ma simt atat de onorata si fericita ca mi-a incredintat misiunea speciala de a-i inlesni calea catre cel de-al treilea volum, Nesfarsesc, incat imi vine sa topai prin toata casa! Wait, I did that already. Next :)

Nesfarsesc Afis OK

Va astept cu mare bucurie si sper din suflet sa fiti alaturi de mine, mai ales ca v-am pregatit o surpriza atent selectionata… Atat va zic, nu mai dau din casa nimic, decat ca daca nu veniti nici nu stiti ce ratati. De asemenea, va anunt ca puteti precomanda volumul lui Iv cu autograf AICI.

Toate pozele de la evenimentul lansarii cartii lui Iv apartin lui IONUT HRENCIUC.

Love and poetry!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

11 COMMENTS

    • Hahahaha. Stiu ca toata lumea asteapta marele anunt, in care eu intru in randul lumii si ma apuc sa ma reproduc, dar deh, mai dureaza. Adica, numa’ accident sa nu fie. :))

  1. Wow, cate noutati! Felicitari, draga Andie, le meriti deplin!
    Iar poza cu napoleonul e fenomenala, trebuie o sa incerc neaparat( poate in varianta vegana).
    Si nu in ultimul rand vreau sa ti multumsc pt mailul tau de astazi, mi a facut ziua frumoasa!
    Te pup!

  2. Andie,arata demential “Napoleon Dynamite” o sa-l incerc acasa.M-as fi prezentat cu toata placerea pe 5 decembrie dar nu sunt prin zona.Asa mi-e mie scris in frunte sa locuiesc pe 9 mari si 9 tari :(

    • Tu stai intr-unul din locurile cele mai frumoase din lume :) Eu iubesc Portugalia, am batut-o cu piciorul de atatea ori si nu m-am saturat de ea nicicum, ba chiar mi-as dori sa imbatranesc frumos intr-o casa alba la malul marii in Algarve, cu portocali in curte, maslini si smochini.. Of, iara visez. Sa stii ca o sa pun postarea despre Portugalia pe blog – am fost asta vara si am facut niste poze asa frumoase, dar din pacate numai cu mobilul…

  3. Te uibesc nesfarsesc! Cred ca o sa fac rost de saltea pentru prietenii tai si tie iti gasesc un pat regesc! :D Hotelul e usa-n usa cu mine, dar tot e prea departe. <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here