Salata de patrunjel si nuci/ Parsley and walnut salad

5

*SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION*

Cei dintre voi care ma urmariti pe Facebook ati vazut ca acum doua zile am primit doua buchete-gigant de patrunjel. De la iubi, de 1 Martie, ca la noi asa-i traditia: ce flori pot inlocui, pentru un food blogger, aroma, prospetimea si culoarea neimblanzita a patrunjelului? Este LoveMax, pur si simplu LoveMax, nu se poate mai mult de atat! Bine, unul din buchete era pentru Pufu, la fel de mare fan patrunjel, insa el nu-si face atatea probleme despre cum sa-l manance :) Ei bine, eu ador salata de patrunjel, cunoscuta in lumea araba si sub numele de tabbouleh. Mi-a trebuit mult prea mult timp sa ma prind ca tabbouleh-ul este despre patrunjel, nu despre bulgur, dar cand am facut-o a fost una din cele mai mari revelatii. 

parsley-salad03

Cert e ca salata asta, desi inspirata de tabbouleh, e mai adaptata iernii, in sensul ca nu are rosii – nu-s in sezon si nu prea mi-a venit sa o stric cu cartoane olandeze – dar e generoasa cu melasa de rodii si are un plus de savoare si crunch dat de nuci. Cand o mananci, simti ca reinvii, dar asta e cu siguranta si de la abundenta de vitamina C. Stiati ca patrunjelul are de trei ori mai multa vitamina C decat o citrica? Ca e super bogat in acid folic si calciu? In combinatie cu sucul de lamaie si melasa de rodii, bogata si ea in complexul de B-uri, e o salata pe care o poti manca linistit in loc de smoothie, ca e poate chiar mai puternica.

salata-de-patrunjel-1

Salata de patrunjel si nuci

Ingrediente

  • 3 cani patrunjel tocat marunt
  • sucul unei lamai
  • 1 lingura melasa de rodie
  • 1/2 cana nuci
  • un praf sare Himalaya
  • 1/2 cana cuscus
  • 2-3 linguri ulei de masline

Metoda

  1. Punem cuscusul intr-o cana si il acoperim cu apa clocotita, apoi punem un capac peste si lasam la infuzat 5 minute.
  2. Intr-un bol adanc adaugam restul ingredientelor si cuscusul si amestecam bine.
https://www.andie.ro/2014/03/04/salata-de-patrunjel-si-nuci-parsley-and-walnut-salad/

Eu am mancat salata asta splendida cu o felie de paine cu maia si putin piure de cartofi: mi-a mers drept la suflet. Mi se pare salata perfecta cu care sa incep postul: e vegana, e foarte hranitoare si ne da toata energia de care avem nevoie pentru a ne pregati pentru sfarsitul de iarna – inceputul asteniei de primavara. Si, daca tot vorbim de post, va reamintesc de articolul despre inlocuitorii lactatelor si oualor in bucataria vegana si articolul despre inlocuirea carnii in mancaruri – sper sa va fie util in perioada ce urmeaza.

parsley-salad05

parsley-salad04

Love and parsley!

*IN ENGLISH*

Winter is the glorious time of immune boosting smoothies and juices. But what if I told you that there was something you could eat, so nourishing and so tasty, so full of calcium and vitamin C that would make your immunity levels go through the roof? It’s a recipe as old as time, or, better yet, a timid reinterpretation thereof: walnut parsley salad with pomegranate molasses. So popular in the arab world if one adds bulgur and tomatoes.

Parsley has three times the amount of Vitamin C found in an orange, it’s crazy rich in folic acid and calcium and it’s boosting with antioxidants; the lemons and pomegranate molasses are also dense sources of vitamin C, so basically this salad is a blessing.

parsley-salad08

Parsley and walnut salad

Ingrediente

  • 3 cups chopped parsley
  • juice of 1 lemon
  • 1 tbs pomegranate molasses
  • 1/2 cup walnuts
  • pinch of Himalaya salt
  • 1/2 cup couscous
  • 2-3 tbs olive oil

Metoda

  1. Start by covering the couscous with boiling water, then cover with a lid and sit for 5 minutes, until all water is absorbed.
  2. In a large bowl, mix all the ingredients for the salad, including the couscous.

Notes

Vegan

https://www.andie.ro/2014/03/04/salata-de-patrunjel-si-nuci-parsley-and-walnut-salad/

salata-de-patrunjel--2 parsley-salad09

I must tell you that this salad is all about parsley, nothing else: I love its freshness, its mildly citrusy flavour, its straightforward simplicity. The molasses gives it that extra umf, that unknown, sweet yet tangy taste that just completely hooks you up on it… Plus, it’s so easy to make, and you can eat it on its own or as a side to any dish. Vegan and proud, baby!

Love and parsley!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

5 COMMENTS

  1. Ah, este “patrunjel day” :)

    Eu il combin cu absolut orice, de la rosii, morcovi, branza, loboda… Inca nu am gasit o combinatie care sa nu imi placa. Plus ca se gaseste tot anul la piata, nu e nevoie sa-l importam din tari mai calde…

    • Exact! Exact! Atunci cand intri in panica si nu stii ce salata verde sa mai faci iarna, asta e raspunsul. Nu ne trebuie kale sau alte bazaconii cand suntem suficient de norocosi sa avem patrunjel la noi in batatura!

  2. Ce la fix a venit aceasta reteta! Si eu ador salata tabouleh si culmea, chiar si copiilor le place desi din cate tin eu minte eu uram patrunjelul cand eram mica. Dar parca simteam nevoia de altceva ca o alternativa la tabouleh-ul in care musai sa intre si rosii. Iar asta va fi perfecta! Multam :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here