Supa-crema de dovleac cu menta si ghimbir/Squash, mint and ginger soup

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION

Bilogia de mare succes “Dovleacul psihopat” continua cu thrillerul toamnei: supa-crema de dovleac cu menta si ghimbir. Desi nu am fost obisnuita cu supele-creme cand eram mica (si cu atat mai putin cele de dovleac!), gustul asta nefamiliar iz za bomb.

Ingrediente

1/2 dovleac placinta, copt

3 morcovi

1 cartof

1 ceapa

2 l apa

1 lingurita de pasta de ghimbir si usturoi

1 praf de nucsoara macinata

ulei de masline, sare si piper negru

1 mana frunzulite menta, tocate marunt

seminte de floarea soarelui si smantana, pentru servit (optional)

1. Fiersai legumele (mai putin dovleacul) in apa cu sare pana se patrunsera. Stinsai focul.

2. Cu o lingura, scobi dovleacul de pulpa si-l bagai la mestecat cu restul legumelor fierte.

3. Adaugai uleiul, pasta de ghimbir usturoi, nucsoara, sarea si piperul dupa gust, si incepui sa pasez cu un mixer de mana pana se facu crema.

4. Aruncai menta, mestecai vartos inca o data, si mancaram, fratica, mancaram!

Va placu lectia mea de olteneasca neaosa? Ia sa te vad acuma, Google Translate!

Va tzuc!

Andie

***

 

This soup iz za bomb, I promise.

Ingredients

1/2 roast butternut sqash

3 carrots

1 potato

1 onion

2 l water

1 tsp ginger garlic paste

1 pinch ground nutmeg

olive oil, salt and black pepper

1 tbs finely chopped fresh mint leaves

squash seeds, to serve

1. Boil the fresh veggies in water with a bit of salt, until cooked. Turn off the heat.

2. Spoon the sqash (to remove the peel) and add it to the mixture.

3. Pour in the oil, ginger garlic paste, nutmeg, salt and pepper to taste, and cream the whole thing with a hand mixer.

4. Add the mint, mix well and serve with seeds and/or sour cream.

Hugs now!

Andie