O combinatie cu naut picant

1

Ce tarziu am descoperit nautul copt! Pf! De fiecare data cand il vedeam pe net imi imaginam, ca o proasta, ca e o chestie tare si dubioasa, care o sa imi rupa dintii din primul moment in care se vor atinge nedelicat. Si ma gandeam ca nici gustul nu are cum sa fie nemaipomenit, cum asa, naut gol?

Un copil si zece secole mai tarziu, am descoperit America. De fapt, stateam lata pe o canapea si ma delectam cu lectura mea preferata – Mark Bittman, How to cook everything vegetarian – cand am dat din nou peste reteta asta. Si mi-am zis ca trebuie sa o fac o data in viata ca macar sa stiu despre ce e vorba. In trei secunde eram calare pe o conserva cu naut si am executat urmatoarele:

  1.  Am preincalzit cuptorul la 200C.
  2. Apoi am incins doua linguri ulei de masline intr-o tigaie de fonta care se poate baga si la cuptor. In paralel, am tocat marunt trei catei de usturoi pe care i-am mermelit bine in ulei, vreo doua minute asa.
  3. Am adaugat condimente: o lingura de za’atar, niste sumac, sare, piper si fulgi de ardei iute. Daca nu il vreti picant, ca sa manance si eventualii mormoloci din gospodarie, puteti sari peste fulgii de ardei. Dupe preferinte.
  4. Am scurs bine nautul dintr-o conserva, l-am spalat si l-am uscat intre servetele de hartie, ca sa absoarba toata umezeala. L-am pus peste amestecul de condimente si am mai mermelit doua minute.
  5. Apoi am bagat toata tigaia la cuptor timp de 20-25 minute si aia a fost!

Cel mai bun e cand il mananci cald. Sau cand il presari cald peste hummus si bagi mana in el cu tot cu o lipie sau pitta fierbinte. Prima oara cand l-am facut, l-am mancat pe loc, pe tot, singura, stand in picioare in bucatarie. Apoi m-am intrebat de ce ma ingras asa repede, apoi mi-a trecut si am mai facut o portie, sa manance si prietenii mei. Pentru ca merita.

Va spun, e un snack absolut absolut delicios. Puteti sa il faceti mai crocant daca il lasati mai mult la cuptor sau mai ne-crocant daca il lasati mai putin. Cand e cald mie mi se pare pur si simplu addictive, mai ales daca e bine asezonat. Vorbind de addictive, va mai aduceti voi aminte de aceste pepitas? Pro tip: daca vreti sa faceti cantitati mai mari, va sfatuiesc sa sariti peste partea cu prajitul pe foc si sa amestecati totul intr-un mare castron apoi sa intindeti pe hartie de copt si aia e.

Gata, am vorbit destul. Acum imi iau nautul copt si ma duc pe canapea sa ma tratez de netflixita si hbotita asta pe care o am in sezonul rece. Nu mai scap de ea de nu stiu cate sezoane!

Love and backed chickpeas!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.