Suc cald de mere/ Apple Pie Juice

15

*Scroll down for English version of recipe*

Maine e ultima dimineata din 2012. Am supravietuit apocalipsei, crizei, traficului din Bucuresti, crimei organizate din Caracas si tonelor de responsabilitati si probleme care m-au apasat tot anul. Sunt sigura ca si la voi e la fel. Sunt sigura ca, desi trageti aer in piept si va pregatiti pentru o noua mare confruntare cu viata in 2013, in ultima zi din an sunteti si un pic nostalgici. Va ganditi la toate cele bune si rele, la lectiile invatate, la cele ocolite, la planurile pentru noul an, la dorinte si impliniri. E foarte bine sa fie asa, e foarte bine sa faceti un bilant si sa va impuneti noi obiective. E si mai bine sa incepeti ultima dimineata din an cuibariti langa geam, cu ochii spre cer si un pahar cald de suc de mere aromat, care sa va faca sa visati la zilele cu raze de soare si zambete, cand totul, dar absolut totul e posibil.

DSC_0173 copy

Inca de cand am descoperit ideea pentru prima oara la Casa Satya, mi-a ramas in gand ca sucul asta trebuie incercat si baut intr-o zi speciala. Intr-una cand esti deprimat, obosit, trist sau poate doar ganditor, cuibarit, lenes. Patrunde peste tot cu aroma si caldura lui, trezeste, alina si vindeca. Ne poarta, usor si rozaliu, in dreamland.

DSC_0132 copy

Reteta nu e deloc complicata, ba chiar as putea spune ca face parte din categoria celor rapide si spectaculoase. Copiii o vor adora si se va transforma foarte repede intr-o bautura pe care o va imbratisa toata familia, va promit. Ca sa nu va mai spun ca e mult mai sanatoasa decat o cana de lapte cu cacao pentru micul dejun.

DSC_0118 copy DSC_0136 copy

Suc cald de mere/ Apple Pie Juice

Suc cald de mere/ Apple Pie Juice

Ingrediente

  • 4 mere mari/ 4 large apples
  • 2 batoane de scortisoara (sau scortisoara macinata)/ 2 cinnamon sticks (or ground cinnamon)
  • 1 anason stelat/ 1 star anise
  • 4 cuisoare/ 4 cloves
  • 4 pastai de cardamom verde/ 4 green cardamom pods
  • 1 pastaie de vanilie/ 1 vanilla bean
  • Optional
  • coaja de portocala uscata/ dried orange zest
  • 1 lingura de sirop de artar/ miere/ 1 tbs maple syrup or honey

Metoda

  1. Stoarcem merele la storcator (preferabil slow juicer, va scoate mult mai mult suc decat un storcator normal). Din patru mere eu am obtinut doua cani de suc.
  2. Turnam sucul intr-o craticioara si dam pe foc; lasam pana la primul clocot.
  3. Intr-un saculet pentru ceai, sau un suport metalic pentru ceai, asezam anasonul, cuisoarele, cardamomul si coaja de portocala, apoi le scufundam in sucul fierbinte impreuna cu bucati de pastaie de vanilie taiate pe lungime si batoanele de scortisoara.
  4. Lasam la infuzat 5-7 minute, apoi scoatem saculetul, vanilia si scortisoara.
  5. Daca dorim si merele noastre sunt mai acre, putem adauga sirop de artar sau miere. Se serveste cald.
  6. ***
  7. Juice the apples in a slow juicer then pour into a small pot and bring to a boil. Set aside.
  8. Place spices in a teabag and dip into the hot apple juice; let stand for 5-7 minutes. Remove teabag and stir in maple syrup if needed.
  9. Best served warm.
https://www.andie.ro/2012/12/30/suc-cald-de-mere-apple-pie-juice/

DSC_0160 copy DSC_0156 copy DSC_0162 copy

Sper ca noul an sa va aduca multe bucurii, mancare buna si, cel mai important, iubire nesfarsita. Eu va multumesc pentru tot ce mi-ati daruit in 2012 si sper ca in 2013 sa ne regasim mai voinici si mai buni. La multi ani, dragii mei!

Love and warm apple juice!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

15 COMMENTS

  1. La multi ani!
    2013 sa iti aduca tot ce e mai bun si tot ce nu ti-a adus 2012!
    Fotografiile sunt senzationale, dar asta stii deja! ;)
    Hugs :*

    • La multi ani draga mea, si-ti multumesc inca o data de o mie de ori pentru ca esti o prietena atat de minunata. It’s the best thing I got.

    • Mai, cei trei muschetari, anul viitor nu mai scapati! Cina aia la mine inca e in pending! Va pupam si noi si va dorim multa sanatate si pace sufleteasca, si de acolo ne descurcam noi! Pupici!

  2. Un maravilloso 2013,plin de impliniri si dragoste!!! I-ti multumesc pt. inspiratiile culinare,efortul depus si sinceritatea fiecarei povestioare ce isoteste reteta ta.

    • Aurasa! Chiar aseara m-am gandit la tine! Ti-am scris dar nu mi-ai mai raspuns… Ai primit mailurile mele? Te imbratisez cu drag si mi-e foarte dor de tine! Pupicei!

  3. Buna Andie,

    Imi poti spune te rog frumos de unde ai achizitionat setul de cani si ceainicul? Sunt foarte frumoase.

    Multumesc.

    • Draga mea Ina, nu sunt set. Adica, cele doua canute sunt set, dar ceainicul e din alta poveste. Pe toate le-am achizitionat in preumblarile mele de pe la magazine de antichitati din tara, unul in Valcea, unul in Brasov. Nu stiu daca te ajuta, caci nu cred sa mai gasesti, sunt piese unice – in magazinele respective. Te pup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here