Mexican night

2

E canicula in Bucuresti. Pe asa o vreme, nu-ti vine sa dai drumul la aragaz nici macar pentru a praji un ou. Si pentru ca foamea nu asteapta si nici nu cere permisiune, m-am vazut nevoita sa incep sa gatesc fara electricitate sau gaz. Cele mai la indemana solutii sunt, desigur, cele provenite din bucataria orientala sau.. mexicana. Pentru zilele grele de vara, va propun un meniu mexican a-ntaia, heat-free.

Tortillas mexicane

Ingrediente: 1 conserva fasole neagra, 1 conserva porumb dulce, cateva frunze salata verde, 1 ardei verde taiat julien, 1 ceapa rosie taiata julien, 2 linguri generoase sos salsa (vezi mai jos), 1 rosie tocata cubulete, 1 mana coiandru proaspat (sau patrunjel) tocat marunt, sare, piper, chilli picant dupa gust si… 12 tortillas de porumb.

Toate legumele de mai sus se amesteca intr-un bol si se asesoneaza; compozitia obtinuta se imparte egal si se aseaza in cele 12 tortillas pe care apoi le rulam si le invelim intr-un servetel. Ce simplu, nu?

Nachos cu doua tipuri de salsa

Ingrediente: 1 punga nachos (de preferat de la Pollo Loco)
Sos salsa: 1/2 ceapa rosie, 3 rosii mari si zemoase, 1 lingura ulei masline, sare, piper si chilli dupa gust.
Guacamole: 1 avocado, 2 rosii micute, 1/2 ceapa rosie, 3 graunte usturoi, 1 mana patrunjel, sucul de la 1 lime sau 1/2 lamaie, 1 praf sare.

Eu am aruncat toate ingredientele in robotul de bucatarie si l-am lasat sa-si faca treaba pana am obtinut sosurile. Adica maxim 30 secunde. Neat, right?

La toate astea a mers de minune o bere fara alcool. Minunata seara mexicana si perfecta pentru noptile calde!


[AdSense-A]

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
https://www.google.com/recaptcha/api.js?onload=wpcaptcha_captcha&render=6LfUsDApAAAAABKToguGl1jQ8O7k7sKjiBBq_aoW&ver=1.23

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.