Atunci cand ai acasa un mic mofturos inebunit dupa porumb dulce si lapte, singura ciorbita pe care o mai poti face este acest minunat chowder cu porumb dulce si cartofi. Nu stiu ce impact are asupra celor care evita grasimile, dar eu zic ca merita sa o incercam macar o data! Noua ne-a PLACUT, si e unul din felurile care va ramane un timp lung pe lista noastra de bucate preferate.
Ingrediente
1 cartof mediu, taiat cubulete
1 ceapa alba tocata marunt
1 catel de usturoi zdrobit
1 ardei (verde sau rosu) tocat marunt
1 mini-radacina de telina, tocata bucatele
1 conserva fasole alba
1 conserva porumb dulce
250 ml lapte
25 g unt
2 linguri ulei de masline
600 ml supa de legume (sau apa cu vegeta)
sare si piper dupa gust
cateva frunze de salvie sau telina
cascaval ras, pentru servit
1. In oala de supa incingem uleiul si untul, apoi adaugam legumele proaspete – cartoful, ceapa, usturoiul, telina, ardeiul – si le calim la foc foarte mic aproximativ 10 minute.
2. Adaugam supa (sau apa cu vegeta), sarea si piperul, si fierbem pana se fragezesc legumele.
3. Adaugam laptele, fasolea, porumbul si frunzele si mai dam un clocot. Servim cu cascaval ras presarat deasupra.
Gata! Trei pasi simpli, o ciorbita spectaculoasa! Dupa ce am gustat mi-am dat seama ca ar fi mers nemaipomenit cu ceva bors sau zeama de varza, asa ca feel free to innovate!