Chowder cu porumb dulce si cartofi

0

Atunci cand ai acasa un mic mofturos inebunit dupa porumb dulce si lapte, singura ciorbita pe care o mai poti face este acest minunat chowder cu porumb dulce si cartofi. Nu stiu ce impact are asupra celor care evita grasimile, dar eu zic ca merita sa o incercam macar o data! Noua ne-a PLACUT, si e unul din felurile care va ramane un timp lung pe lista noastra de bucate preferate.

Ingrediente

1 cartof mediu, taiat cubulete

1 ceapa alba tocata marunt

1 catel de usturoi zdrobit

1 ardei (verde sau rosu) tocat marunt

1 mini-radacina de telina, tocata bucatele

1 conserva fasole alba

1 conserva porumb dulce

250 ml lapte

25 g unt

2 linguri ulei de masline

600 ml supa de legume (sau apa cu vegeta)

sare si piper dupa gust

cateva frunze de salvie sau telina

cascaval ras, pentru servit

1. In oala de supa incingem uleiul si untul, apoi adaugam legumele proaspete – cartoful, ceapa, usturoiul, telina, ardeiul – si le calim la foc foarte mic aproximativ 10 minute.

2. Adaugam supa (sau apa cu vegeta), sarea si piperul, si fierbem pana se fragezesc legumele.

3. Adaugam laptele, fasolea, porumbul si frunzele si mai dam un clocot. Servim cu cascaval ras presarat deasupra.

Gata! Trei pasi simpli, o ciorbita spectaculoasa! Dupa ce am gustat mi-am dat seama ca ar fi mers nemaipomenit cu ceva bors sau zeama de varza, asa ca feel free to innovate!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.