Legume in aspic

0

De noua ani sunt blind-typist. Adica scriu la calculator fara sa ma uit la tastatura, ma uit in ochii colegilor de birou si discut cu ei in timp ce scriu mailuri sau trimit mesaje, in fine, ideea de baza e ca degetutele mele stiu perfect unde este fiecare semn al tastaturii calculatorului, and I am a mother-freakin’-multi-tasker. Ceea ce face ca fiecare degetel sa fie extrem de important. Foarte extrem de important. Vedeti, mi s-a creat un reflex: de fiecare data cand asez mainile pe tastatura, degetele mele incep sa zboare in voia gandurilor. Nice, nice, happy me. Ce naiba te faci cand ai buba la degetute? Adica… ditamai buba?? Si cand degetul aratator zboara zburdalnic catre cifre si litere si fiecare atingere se transforma in gemete de durere?? Scrii despre legume in aspic, reteta de la Paste, ce ma plume sa faci.

Desi in copilaria mea pe cand mancam carne nu mi-au placut niciodata piftiile (I was the carne-macra-sort-of-girl), iacata ca aceste legume in aspic, vazute/iubite la Bucataresele vesele, m-au convins pe loc ca vreau si eu neaparat o portie in cinstea vremurilor care au apus demult si ma bucur ca nu se mai intorc. Bineinteles ca am adaptat si reinterpretat reteta, doar ce credeati? Am mai redus din oua, am mai bagat un usturoi, o chestie…

Legume in aspic

Legume in aspic

Ingrediente

    Pentru supa de legume
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 maini de amestec de legume congelate
  • frunze de telina si leustean
  • 1 cub de concentrat de legume bio
  • sare dupa gust
  • Pentru aspic
  • 3 oua
  • 1 ardei rosu
  • 4 catei de usturoi
  • frunze de leustean
  • 1 litru supa de legume
  • 2 pliculete de vege-gel (12 g) sau 6 g agar-agar

Metoda

  1. Curatam si tocam legumele cubulete apoi le punem la fiert pana se patrund si formeaza o minunata supa de legume. Strecuram zeama si lasam legumele la scurs.
  2. Zdrobim bine usturoiul si il adaugam in supa, lasam la racit.
  3. Taiem ouale in jumatate si le asezam cu galbenusul in sus intr-o tava rotunda cu gaura in mijloc.
  4. Curatam si tocam ardeiul cubulete, maruntim frunzele de leustean, le amestecam cu restul legumelor si le presaram peste oua.
  5. Cand supa s-a mai racit, adaugam gelatina vegetariana sau agar-agarul si dam in clocot. Turnam supa in tava, peste legume, si lasam la intarit. Cand e gata rasturnam coronita. Voila!
https://www.andie.ro/2012/04/26/legume-in-aspic/

A avut gust de supa proaspata si buna si a fost racoritoare si placuta intre atatea… era sa zic feluri grele, da’ sarmalele mele de orez nu se califica deloc. Nici cele trei oua rosii pe care le-am mancat pe toooata perioada sarbatorilor. Hm. Come to think of it, am fost chiar cumpatata. Bravo mie! Aaaaaaaaau. Finger-buba.

Love and veggies!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

  1. Pfffiii Anddie draga ,vreau si eu!!!!!
    Nu piftie…vreau si eu sa scriu ca si tine fara sa-mi chinuiesc ochii pe tastaura si fara sa vad dublu de fiecare data cand ridic capul sa mai dau o geana pe monitor pentru o verificare de rutina sa vad daca am scris bine.Frecventa mea la scris e slaba grav ,e drept ca experienta te invata,io nu scriu nici de un an .Inceputul a fost greu de tot ,scriam ca si un scolarel,doar cu un deget…acu’ pot sa ma laud … folosesc doua :-)),taman cele mijlocii :-)
    Poate in viitorul ”apropiat” voi reusi si eu performanta ta.Esti de admirat si misterul tau tocmai l-ai elucidat…asa se explica avalansa de ganduri asternuta in fiecare postare.Sa ma pun scriu tot ce gandesc intr-o zi…ar fi sfarsit de saptamana :-).
    Eh si uite ca dupa ce timp de 8 minute am scris acest mesaj, vine vremea sa urez un weekend fain intregii echipe:-)
    Tzuc.
    Ps.Ti-a iesit fain reteta.Mie mi’s tare dragi Bucataresele vesele:-)

    • Angi! Orice se poate cu puțin exercitiu!
      Mie mi-a luat vreo trei luni sa fiu complet autonoma dar am reușit. Nu îți pot descrie ce mare usurare e, cât timp îmi scuteste. Așa ca te sfatuiesc sa nu te lași pt ca si eu tot cu doua degete am început :)
      Sa știi ca echipa redactionala este extrem de flatata ca te-ai gândit la ea: Mr Pufu toarce de plăcere, iar Mr. Red ambaleaza motorul de zici ca-i tunat :)
      Te pupam cu toții si-ți dorim un 1 mai muncitoresc cât mai gratarescu!!!

      • Anddie mersi de incurajari…o sa ma straduiesc :-)
        Zile senine sa aveti si voi!
        PS.Sunt curioasa tu ce ”grataresti” de 1 mai :-)….
        Te tzuc.

        • Aaaaaaaaa! Angi! Ce ma bucur ca ai intrebat! Cum adica ce grataresc? Pai am o varietate enorma de chestii, frigarui de legume si inclusiv burgeri daca ma oftic :)
          Insa trebuie sa recunosc ca principala si marea mea placere e sa fac cartofi copti in jar, iar pe gratar sa arunc cateva ciupercute, pe care ulterior sa le stropesc cu putin ulei de masline si condimente… Pfuuu… mananc de sparg! Ba mai mult, ce ma enerveaza cel mai rau este ca de fiecare data “carnivorii” se infig in cartofii mei si-mi diminueaza mie portia! Pai da’ nu-i corect!! Protestez, dom’le, protestez!
          Acuma mi-ai dat idei si va trebui sa fac si un post despre vegetarianul la gratar de 1 mai :)
          Te pup, happy 1 mai muncitoresc!

  2. mare intrebare mare: de unde ai gasit vege gel? am incercat sa-l gas zilele astea, insa in afara de gelatina normala si agar agar la naturisti, nu am gasit..
    as fi luat agar agar, insa per moment e cam scump si ma tenta prima varianta..
    merci! :)

    • Am avut noroc sa gasesc la Auchan in perioada de post, si am luat mai multe pliculete. Cred ca in general trebuie sa cauti in supermarketurile mari. Eu agar-agar am luat de la Ki-Life din Piata Amzei la un pret foarte ieftin – undeva intre 5 si 7 lei un plic mare, dar nu mai tin minte pretul exact. Te pup!

    • Draga mea, ti-am raspuns pe blog putin mai jos. Abia am instalat pluginul cu Facebook Comments si deocamdata m-am pierdut putin in el, dar promit ca e prima si ultima oara :)

    • nu e stres! there's a first one for everything, cum ar zice romanu' :)
      sunt din Timisoara si am gas agar doar la borcan gen 27 lei, insa promit ca dau o tura la auchan de curand. Nu stiu de ce, insa gandul sa fol gelatina din comert .. imi provoaca rau :">

    • Maria, eu zic sa mai incerci totusi si la alte magazine, poate ai noroc sa gasesti la plic. Daca nu, ti-as sugera sa incerci sa comanzi online, asta cand se strang mai multe lucruri pe care ai vrea sa le iei de la acelasi producator, ca sa se justifice costul transportului. O sa le intreb si pe fetele din Timisoara daca exista locuri unde se gaseste agar-agar mai ieftin!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here