Nu sunt foarte mandra de mine. In ultimele luni am muncit ENORM si am cam uitat ca un stil de viata sanatos nu se compune numai dintr-o alimentatie adecvata. Se compune din miscare, somn (sooomn!), relaxare, lucruri frumoase, lipsa de stres, momente frumoase in familie. Mai aud oameni ca au timp liber in week-end si mi se pare ceva SF, stau si ma intreb in capul meu: “cum o fi aia?” Pentru ca, vedeti voi, viata nu e numai ce pun oamenii in online. De fapt, viata nu prea are legatura cu ce pun oamenii in online. Voi nu simtiti asta cand va uitati pe profilele perfecte ale unor vedete sau chiar ale prietenilor vostri? N-aveti cativa din astia cu familie perfecta, calatorii perfecte, dinti perfecti care va fac sa va simtiti ca numai voi sunteti niste carpe care nu-s nici macar in stare sa se spele pe cap la sfarsitul zilei? Eu am! Si am zile in care nu ma simt deloc awesome si cu toate astea intru pe blog si sunt toata o fericire si o veselie, unicorni, curcubee si nutella raw vegana.
Nu fac asta doar pentru ca blogul e my happy place (Teo, iarta-ma pentru plagiat!) ci pentru ca simt ca voua trebuie sa va dau tot ce e mai bun din mine. E locul care, desi a inceput ca si colectia mea banala de retete online, acum a devenit al vostru mai mult decat al meu. Pentru ca stiu sigur ca sunt multi oameni care revin aici cu placere: ca sa caute informatii, retete preferate sau noi, idei, sfaturi, pareri, experiente sau doar sa rada de cu mine.
Asa ca vreau sa va multumesc. Pentru rabdarea voastra, pentru ca m-ati lasat sa intru in casele voastre si sa stabilesc suprematia burgerului de sfecla :)), pentru ca imi iertati nepriceperea in chestiuni tehnice. Am o viziune mareata pentru blog, imi doresc sa fac enorm de multe proiecte (foto, video, ebooks, freebies, ateliere, intalniri cu voi, OMG!) si ma rog doar sa am puterea de a le face pe toate. Insa, mai presus de orice, un singur lucru imi doresc: sa nu se rupa niciodata intre noi legatura asta autentica pe care eu simt ca am creat-o. Nu vreau sa ajungeti vreodata sa simtiti ca blogul meu devine impresonal sau ca o ia intr-o directie care nu va place. Nu vreau ca dorinta mea de a face din ce in ce mai multe sa se rasfranga asupra a ceea ce am creat noi aici. Sa ma trageti de maneca daca simtiti ca adorm cu capul pe banca.
Acestea fiind zise, tiramisu biatches! Nu stiu de ce n-am facut reteta asta mai devreme in viata mea, m-ar fi scutit de o gramada de dureri de cap. Cu un mixer eficient, pe bune, e gata in 10 minute. Noi am facut videoclip de 1 minut si-un pic, but who’s counting?
Reteta tiramisu tropical (video)
Desigur, mai jos si reteta tiramisu in scris, pentru cei care sunt oripilati de talentul cinematografic si compozitional de care dam dovada eu si iubi. Stiti, imi place foarte mult ca am inceput sa facem videoclipuri impreuna. Nu stiu cum am reusit sa il conving (santaj? pisiceala? a policy of sticks and carrots? a mixture of all?), dar e foarte fun ca facem asta impreuna. Eu sunt asa, un fel de art director, el un fel de regizor, amandoi in pijamale :)
Ingrediente
- 250 g mascarpone
- 80g zahar
- 5 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
- 1 pastaie de vanilie
- 250 g piscoturi
- 1 conserva fructe tropicale
- fructe proaspete si menta pentru ornat
Metoda
- In bolul unui mixer mixam mascarponele cu 40 g zahar pana se incorporeaza bine, apoi adaugam in fir subitre smantana. Continuam sa mixam pana cand smantana se transforma in frisca si isi mareste volumul. Mare atentie, daca bateti prea mult, compozitia se va taia!
- In alt bol mixam galbenusurile cu 40 g zahar si semintele pastaii de vanilie, pana se albesc si isi dubeaza volumul. Turnam peste compozitia de mascarpone si incorporam totul usor cu o spatula. Dam deoparte.
- Desfacem conserva de fructe si scurgem sucul.
- Tiramisu poate fi montat intr-un singur vas (caz in care vom pune un strat de piscoturi, unul de fructe, unul de crema) sau in pahare, caz in care vom incepe prin a inmuia fiecare piscot in sucul de fructe, a-l rupe pe dimensiunea paharului si a-l aseza intr-un prim strat, urmat de un strat de fructe si unul de crema.
- Decoram cu fructe proaspete si menta. Daca avem cum, e bine sa il lasam putin in frigider, sa se aseze si sa se intareasca putin.
In alta ordine de idei, tin sa va anunt ca astazi m-am desfasurat fatal in emisiunea Matinissimo de la TVR2 (si mi-a placut maaaaxim) si va invit sa ma vedeti pregatind un fabulos mousse (budinca?) raw de avocado. Garantat Monica Anghel! Da!!! Monica Anghel a gustat din mousse si mi-a dat si un autograf pentru mama, care era sa lesine de emotie! Este de o modestie si de o delicatete doamna asta… pf. Doru Todorut, co-prezentatorul, este un tip asa fain si uman, am ramas foarte impresionata de el cat e de la locul lui si, cum ar zice iubi, fara harfe in cap (eu nu stiam ce inseamna harfe pana sa vin in Bucuresti, dar I got educated si am aflat ca sunt un fel de fite). Doru mi-a zis si ca a fost vegetarian 5 ani si ca si-a pastrat foarte multe din obiceiurile sanatoase, kudoz to him. Va spun, m-am simtit fascinata si emotionata si nu m-am asteptat ca echipa TVR sa fie ATAT de faina, atat de saritoare, atat de… normala si modesta si cu bun simt. Suntem atat de inconjurati de grotesc incat ceva ce ar trebui sa fie normal ni se pare atat de extraordinar… In orice caz, ma mai duc! In afara de martea viitoare, cam in fiecare marti, asa ca va dau intalnire acolo :)
Felicitari pentru aparitia de azi! Ai stralucit!
Desertul acesta arata foarte bine, ador albastru din poza!
Nati, multumesc! Si mie imi place f mult combo-ul albastru inchis-galbui :)
Boy oh boy! Cat de frumoase sunt pozele!!! O sa il fac pentru my better half care e mare fan tiramisu :)
You will love it! Garantat eu! :)
Buna Andie!
Felicitari pentru blog si ideile pe care vrei sa le pui in practica! Te citesc de mai bine de o jumatate de an si imi place foarte mult stilul tau. Imi plac la nebunie pozele si decorurile in care aranjezi mancarea. Am observat ca ai si tacamuri foarte dragute, care adauga un plus de eleganta imaginii :)
Tine-o tot asa!!!
Andreea, iti multumesc din inimioara mea emotionata pentru cuvinte :) Tacamurile alea au fost vanate din greu pe la toate anticariatele din strainatate… Sa stii ca plusez, sper sa fac chiar si mai frumos si mai bine de acum incolo si sa nu ma opresc din evoluat. Te imbratisez, sunt tare fericita ca mi-ai scris!
Draga Andie,
Prin Laura si Termomix am primit cadou cartea ta/voastra de ziua mea. Inca nu a ajuns Laura la mine, dar in curand! Abia astept sa o primesc! Pozele sunt trasnet! Felicitari pentru talentul tau si pt ca ne faci fericiti cu retete minunate! Multa inspiratie in continuare!
Si eu fac tiramisu la pahar, dar pt ca incerc sa manac cat mai putine produse de origine animala posibile, nu pun oua in reteta..amestec mascarpone cu cat mai putin zahar posibil, apoi il amestec cu smantana ptr frisca, deja facuta frisca si cu lichior Amareto sau Cointreau. Intai pun un strat de piscoturi inmuitate in cafea :) apoi fructe proaspete- fie mango, fie fructe de sezon, apoi stratul de mascarpone,apoi piscoturi, apoi iar fructe- ultima data am avut fructe de padure si zmeura, apoi iar mascarpone, iar la sfarsit decorez cu fructe si o bag la frigider. Inainte de a o consuma, pun cacao :).
Data trecuta nu am folosit zahar deloc in crema, am indulcit cu putin suc de artar :).
Mult succes in continuare :)
Alina
Alina, ma bucur tare mult! Acuma, cu produsele de origine animala, eu cred ca niste oua de tara sunt mai sanatoase decat smantana foarte grasa sau mascarponele importat de cine stie pe unde, dar daca tot e sa le eviti, eu zic sa sari si peste mascarpone si sa il inlocuiesti cu branza proaspata de vaci :) Te pup!
[…] trecut, a fost declarat castigator pe lista cu retete de pregatit, acest tiramisu superb de simplu si de gustos pregatit de Andie (va recomand sa urmariti blogul ei; e o mica oaza de inspiratie si relaxare). […]