Mancare vegetariana in restaurante mainstream

1

Lumea s-a schimbat foarte mult de acum 16 ani cand am devenit eu vegetariana. Nu ma refer numai la atitudinea celor din jur fata de noi, vegetarienii, ci si la serviciile care ne sunt adresate. Imi aduc aminte ca acum cativa ani dadeam sfaturi despre cum sa te descurci atunci cand iesi sa mananci in oras, pentru ca singurele variante comestibile de mancare vegetariana erau in general cartofii prajiti, salata de varza si cascavalul pane. Ce vremuri! Au aparut intre timp multe restaurante vegetariene, vegane si raw vegane si, cel mai important, restaurantele mainstream au inceput sa inteleaga ca trebuie sa se adreseze si nevoilor acestei comunitati nu-chiar-asa-mici.

Apare misiunea Healthy Bloggers’ Clan

Impreuna cu fetele din HBC (Alexandra, Delia, Andreea, Cristina, Alina, Cosmina si Alexandra), adica o mana de bloggerite preocupate de sanatate si vegetariansim, am pus pe agenda noastra punctul asta: ca ni se pare o chestiune de normalitate ca in majoritatea restaurantelor sa se gaseasca si variante pentru regimurile speciale, mai ales cel vegetarian, care e acum atat de raspandit. Vedeti, e mai mult decat despre infiintarea de restaurante speciale pentru noi, e vorba de faptul ca iesitul la pranz sau cina cu prietenii nu mai trebuie sa fie o chestiune stresanta sau frustranta pentru grup, in care ori eviti iesitul in oras cu prieteni omnivori, ori iesi si mananci rabdari fripte.

Saptamanile trecute am vizitat cu fetele doua restaurante mainstream care iau vegetarienii foarte in serios: Hard Rock Cafe si Simbio. Sunt doua locuri care nu-mi sunt deloc straine: nu numai ca mananc acolo de mult timp cu placere, dar ii si cunosc pe oamenii din spatele blatului de bucatarie si chiar am avut ocazia sa fac sedinte foto in ambele locatii.

Hard Rock Cafe

Au de-a dreptul un intreg meniu vegetarian! Il gasiti pe Facebook cu hashtagul #BeEdgyGoVeggie si e PLIN de retete pe care nu veti regreta ca le-ai incercat, indiferent ce alegeti:

foto credit: HRC
foto credit: HRC
  • “Aripi de conopida” – conopida crocanta in stil Buffalo, servita cu dressing de Blue Cheese, telina si bete de morcov
  • Ratatouille de legume la gratar cu sos Sriracha, ulei de masline si rucola, servit intr-o lipie, alaturi de salata casei
  • Burger de spanac, cartofi si naut – facut evident din cartofi, spanac, ardei iute, coriandru, naut si condimente, servit cu cu rucola, rosii, castravete si sos picant de iaurt
  • Kefta Burger – Burger gatit in casa, din cartofi, ciuperci Shitakes si Portabella, fulgi de ovaz, acompaniat de humus picant, salata rucola si rosii.
  • Quinoa Burger – Burger gatit in casa, din quinoa, ceapa rosie, ciuperci Portabella, oua, branza Cheddar, nuci picante, fulgi de ovaz, sos de soia si pesmet Panko, acompaniat de humus, salata rucola, rosie si inele de ceapa la gratar.
  • Burger de conopida – conopida, usturoi, oua, branza de capra, oregano si pesmet servit cu dovlecei, dovleac branza Monterey Jack rucola, rosii si aioli de usturoi
  • Salata de pere cu rucola, rosii cherry, branza albastra si nuci caramelizate
  • Salata Pico de Gallo cu quinoa, suc de limeta si coriandru maruntit, rucola, varza de Bruxelles, nuci picante, branza feta, cu o vinegreta de lamaie

Ce-mi place cel mai mult in toata povestea asta, pe langa mancarea propriu-zisa, este marimea portiilor. E aproape imposibil sa nu te saturi indiferent ce comanzi, iar daca mai iei si un desert gigant, ala esti. Singurul meu regret e ca e destul de departe de mine si de studio, tocmai pe Sos. Kisseleff si mi-ar placea foarte tare daca ar avea si delivery :)

Simbio

Nu cred ca mai sunt oameni care nu stiu de Simbio, heck, am vazut ca se dau inclusiv anunturi imobiliare in care e folosit drept referinta!! Daca totusi nu stiti unde e, aflati de la mine ca e situat intr-o casa superba pe str. Negustori nr. 26 in Bucuresti, ca are o gradina amenajata de Cata, mansarda, subsol si un spatiu generos la parter cu bucatarie deschisa, in care se poate lua masa. I love-love-love this place! Pe vremea cand nu aveam studioul aici imi dadeam toate intalnirile business si daca am ocazia inca o fac.

acasa-la-simbio-restaurant
Foto credit Aroma Verde

La Simbio nu mi-a fost foame niciodata, pentru ca au avut mereu faimosul sandvis vegan sau ouale florentine in meniu, insa de cand au introdus si burgerul veg din quinoa… deja vorbim de altceva! Exista mereu variante si pentru vegetarieni si pentru vegani si daca vreti sa se scoata sau sa se bage ceva in mancare exista de asemenea deschidere :) La mic dejun paleta de oferte e foarte bogata si, in afara de micul dejun englezesc, toate sunt veg: oua de tot felul, THE BOMB french toast (incercati-l daca puteti), granola sau pancakes. Imi plac foarte mult si salatele: atat cea vegana cu quinoa si portocale dar, MAI ALES, cea cu halloumi iubirea si viata mea. Gata, imi balesc singura in gura, cred ca o sa mai dau o tura pe #acasalasimbio :) Urmeaza o serie de poze facute de Alexandra de la Aroma Verde (mutumim!), caci eu m-am dus la intalnirea cu fetele cu degetul in gura :)sharing-burger-vegan-simbio-restaurant salata-cu-halloumi-simbio-restaurant sharing-sandwich-vegan-simbio-restaurant

foto credit Aroma Verde
foto credit Aroma Verde

Planul nostru maret este sa testam si sa scriem despre tot ce puteti gasi in Bucuresti pe aceasta tema, asa ca stay tuned!

Love and veggie food!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.