#andielist: Idei de mic dejun, cadouri de sarbatori si alte evenimente culinare

0

Saptamana asta in #andielist avem o gramada de vesti noi: de la ateliere de gatit, la idei de cadouri foodie pentru vegani si multa inspiratie pentru mic dejun. Dar mai intai un sfat salvator care mie mi-a fost foarte util in studio acum cateva zile, legat de aparatura foto.

1. Unde reparam si salvam aparatura foto?

foto Kamerawerk

Saptamana asta am patit o nefacuta cu cel mai iubit obiectiv al meu: Nikkor-ul 60mm macro. Nu stiu cum i-am dat, si pe interior si pe exterior, ca l-am umplut de pete si mizerii si era destul de grav, suficient cat sa fiu aproape de a-i spune adio. Am cautat cu disperare un service care sa mi-l faca pe loc (culmea e ca aveam si sedinte foto in desfasurare, in fiecare zi) si, evident, sa mi-l faca foarte bine. Desi intr-o prima faza parea ca nu am sanse de izbanda, cineva mi-a recomandat echipa de la Kamerawerk si vreau sa va spun ca ma simt de parca am descoperit Sf. Graal: mi-au facut obiectivul la urgenta in 2 ore, dar mi-au luat taxa normala (asta desi erau full cu Black Friday). Pe langa faptul ca acum obiectivul meu e la fel de curat ca atunci cand era nou, am primit si un diagnostic complet cu privire la 1. stadiul in care se afla in momentul aducerii in service 2. ce se poate face pentru obiectiv 3. probleme pe care obiectivul inca le are si ar trebui rezolvate. Sentimentul pe care l-am avut a fost de profesionalism in adevaratul sens al cuvantului dar si de siguranta si incredere. Toata afacerea m-a costat 198 lei pe care, evident, am primit si factura. Din cate inteleg de la alti prieteni fotografi si restul tarifelor pe care le practica sunt mult mai decente decat la service-urile autorizate, insa cu privire la acest punct nu pot garanta, pentru ca e doar din auzite. Cert e ca va recomand sa tineti minte acest nume daca aveti probleme cu aparatura foto.

2. De urmarit pe Instagram: Symmetry Breakfast

foto credit: symmetry breakfast

Nu stiu voi, dar eu am o reala problema cu ideile pentru mic dejun. Bine, de cand am sandwhichmaker parca s-a mai ameliorat lipsa de inspriatie si calitatea primei mese a zilei, dar tot nu stam foarte roz la acest capitol. Am gasit insa pe instagram un cont al unui domn care pregateste in fiecare zi, pentru el si hubby, cate un mic dejun in oglinda de iti pica falcile. Va invit sa va inspirati si sa va minunati pe contul lor: Symmetry Breakfast.

3. Cadouri artizanale gourmet (vegan)

foto credit: Mihaela Brailescu

Tot saptamana asta am vazut pe Facebook ca Mihaela Brailescu de la Food Fairy face cosuri cu produse artizanale gourmet vegan, ceea ce mi s-a parut o idee excelenta! Cosurile vor contine combinatii intre urmatoarele produse: caramel sarat, crema de ciocolata si nuci, mix de condimente (Verde Aromat, un clasic in viata, dukkah, chai mix, mustar cu turmeric si vin alb, mustar cu chilli, stafide si cardamon, pesto de rosii uscate si busuioc, faux gras (pateu de ciuperci) cu cimbru si stafide, “branzeturi” din nuci, granola si biscuiti de casa fara zahar si fara gluten. Mihaela e nutritionist si se specializeaza in echilibrarea hormonala prin nutritie, asa ca produsele ei sunt mereu gandite bine.

Tot la categoria cosuri cu cadouri de Craciun, (atat vegan cat si ovo-lacto) va recomand din suflet Sugaras, care face niste dulciuri de te lingi pe degete, nu alta! De exemplu, cutia din poza de mai jos e de post si ce bine arata!

foto credit: Sugaras
foto credit: Sugaras

4. Gatesc la Targul cu bunatati si inspiratie pentru trait si bucatarit sanatos si fericit!

Dap! Pe 18 decembrie incepand cu ora 16.00 ma gasiti la Double Tree by Hilton in sala Rembrandt unde voi gati … nu va spun ce, va las in suspans dar va promit ca va fi bun! Costul intrarii la targ (care se desfasoara in 2 zile – 17 si 18 decembrie) este de 10 lei iar toti banii vor fi donati Fundatiei Sf. Dimitrie. Very good cause!

5. Ateliere la VEG Studio

foto credit Andreea Juganaru

Nu vreau sa pierd ocazia sa va anunt ca in urmatoarele zile avem doua ateliere foarte misto la studio: maine gatim DIM SUM cu Andreea Chinesefood iar luni cu Iuliana Mihai de la L’Amande facem un tort festiv fara gluten powered by Schar si Celiaci.ro. Mai aveti bilete asa ca sariti pe ele si haide sa ne vedem cu bine :)

Atat deocamdata in #andielist de saptamana asta, ne auzim cu vesti noi (Oh, you have no idea ce va pregatesc!) saptamana viitoare!

Love, Andie

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here