Oua rosii vopsite natural/ Red Easter Eggs – natural dye

E joia mare, joia neagra a tuturor patimilor. E ziua in care se vopsesc ouale de Paste si in care deja incepem usor-usor pregatirile pentru ziua cea mare. In ultimele luni mama a tot strans frunze de ceapa, rosii si galbene, tocmai pentru acest mare moment. E adevarat ca, vopsite prin aceasta metoda naturala, nu ies rosii si frumoase asa cum ne-am obisnuit sa vedem cand folosim coloranti, insa noua ne plac: au dragostea naturii in ele si asta-i cel mai important.

Oua rosii vopsite natural

Oua rosii vopsite natural

Ingrediente

  • 200 g foi de ceapa rosie si galbena
  • oua proaspete de gaina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de otet
  • 1 litru apa
  • 1 lingura de ulei

Metoda

  1. Punem foile de ceapa la inmuiat in apa rece, timp de o jumatate de ora.
  2. Ouale se pun in apa rece si se dau pe foc pana se incinge apa, dar nu apuca sa fiarba.
  3. Se clocoteste apa cu ceapa cateva minute, se strecoara printr-o sita astfel incat sa separam foile de ceapa.
  4. In zeama rosie ramasa se adauga ouale, otetul si sarea si se mai fierbe 3 minute.
  5. Se scot si se freaca usor cu o carpa inmuiata in ulei, pentru a le da luciu.
http://www.andie.ro/2012/04/12/oua-rosii-vopsite-natural/

Eu zic sa fiti pe faza in zilele ce urmeaza, ca vin cozonacii facuti de Red precum si cele mai meseriase sar-ma-lee, right on!

Cu aceasta reteta particip la Dulce Romanie – Provocarea lunii aprilie 2012 organizata de Alina pe blogul ei.

Love and red eggs!