Raw vegan cu Thermomix

53

Daca mi-ar fi zis cineva in ianuarie ca in noiembrie o sa tin in mana prima carte de bucate cu pozele mele i-as fi ras in fata. Mult. O brosura? Poate. VEG in print? Poate. Dar o carte de peste 200 pagini, cu poze facute toate cu mana mea, food styling, typesetting? Nevăr evăr.

Cumpara de aici

Screen Shot 2014-11-12 at 13.55.29

Ce bine ca au crezut altii in mine mai mult decat am crezut eu! Ce bine ca a crezut Andreea Mihalcea. Andreea este fondatoarea Totul despre raw, e tiza mea, dar mai e si valceanca si am mers si la acelasi liceu – atata alma mater pride cat am acuma in sufletul meu n-are nimeni! Valcea power ma, Valcea power! Tot Andreea este cea care si-a rupt mainile si spatele concepand, adunand si perfectionand retetele din carte. 100 retete raw, multe cu variante, unele si cu variante vegane. A cantarit fiecare ingredient, a masurat fiecare timp, a cautat toate combinatiile bune. A petrecut zile intregi muncind, gatind, amestecand, notand, congeland, deshidratand, blenduind, dar si nopti intregi nedormind ca sa avem splendoarea asta in iarba. Am tras cu ea la bine si la rau cat nu va pot spune. Ne-au apucat dimineti si rasarituri de soare in fata calculatoarelor, cu ochii scosi din orbite ca la melci, ne-au apucat oboseli crancene pe platou, am facut karaoke cu batoane proteice, Maria Tanase, Backstreet Boys si, bineinteles, cu trupa noastra de suflet – Andre (Andreea mi-a cedat cu generozitate rolul de Andreea Balan). Nu stiu sincer cand a avut timp sa mai faca si textele pentru retete, sa aranjeze productia cartii la tipografie, sa faca crisis management si, in tot acest timp, sa fie constant fericita si cu zambetul pe fata, chiar si cand, cum zic americanii, “the shit hit the fan.” Nu stiu cum de omul asta frumos m-a ales pe mine din multimea de alti oameni sa fiu alaturi de ea in acest proiect, dar ii multumesc. Iti multumesc, Andreiuta mea, pentru toate zilele astea pline de fericire, pentru increderea si sprijinul pe care mi l-ai dat, pentru toate lectiile invatate de la tine si te asigur ca voi ramane intotdeauna al tău, Lăscărică.

Cumpara de aici

jpeguri-blog2 jpeguri-blog3

Iti multumesc, Costel Pop, pentru toata sustinerea neconditionata (cat curaj ai avut!!) din perioada asta. Un ardelean fain Costel, omul care se ocupa de Thermomix la Cluj si la Bucuresti, omul pe care il veti intalni la demonstratii si care se va asigura nu doar ca primiti un produs foarte bun, ci ca il veti folosi cu placere si dupa, ca veti primi raspuns la toate intrebarile si rezolvari la toate problemele, ceea ce e un lucru foarte mare pe o piata hit-and-run. Preocuparea asta fata de client si dupa vanzare, zic. Iti multumesc Zsolt Hollinek, managerul general Thermomix Romania, pentru feedbackul meticulos si precis din timpul perioadei de productie: am invatat foarte multe despre ce inseamna un lucru bine facut la milimetru, e o lectie pe care o iau cu mine si pe care voi incerca sa o aplic in toate proiectele mele de acum incolo. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc oamenilor de la tipografia DIRECT PRINT. Bai ce oameni. Mai presus de profesionisti, ce oameni. Au stat cu noi pana la 4 dimineata in cap, cand am predat macheta, ne-au prelungit deadline-uri peste deadline-uri, s-au zbatut sa ne ajute sa corectam micile typos, au scos un produs cu culori impecabile, cu un print splendid, ce sa mai. Stiu cu cine o sa lucrez de-acum incolo si vi-i recomand din tot sufletul meu.

Cumpara de aici

jpeguri-blog6 jpeguri-blog7

Despre carte. E superba. Bai, arata senzational, si nu doar pentru ca e copilul meu sufletesc si o vad eu asa mai cioara decat alte ciori. Andreea si echipa Thermomix au vrut de la inceput sa faca un produs de cea mai buna calitate: fara rabat la hartie, la numar de pagini, la design, la fotografie, la ingrediente. Ce a fost mai bun si ne-a fost disponibil am pus in cartea asta. Hartia e lucioasa, culorile vii, aerul relaxat si casual. Nu am photoshopat mancarea, nu am falsificat ingrediente: ce-a iesit din robot aia am pozat (desigur, aranjat mumos sa placa la cititor). Va las pe voi sa judecati putin.

Cumpara de aici

jpeguri-blog5 jpeguri-blog9 jpeguri-blog8

Cuprinsul este structurat pe capitole – retete de baza, mic dejun, aperitive, salate, supe, fel principal, painici si gustari, desert, bauturi – si contine 100 retete. Suficienta inspiratie pentru oricine vrea sa incerce macar un fel raw pe zi. Desi retetele, evident, sunt facute si gandite pentru Thermomix, ele pot fi facute chiar si intr-un simplu robot cu lama S. E drept, nu cred ca untul de nuci va iesi asa fin ca la un robot de mare viteza, dar e fezabil. Practic, poate fi folosita de oricine cartea, asta e tot farmecul ei. Asa ca daca aveti prieteni foodies sau care cocheteaza cu raw-ul, iata un cadou perfect de sarbatori!

jpeguri-blog13jpeguri-blog4 jpeguri-blog10 jpeguri-blog12

Cartea este tiparita initial intr-un stoc limitat, asa ca daca doriti sa o aveti, va invitam cu drag duminica asta la Raw Generation Expo, la standul Thermomix. Ulterior vom tipari in numar mai mare, dar acum stocul e limitat si e bine sa va grabiti. Pretul este in curs de definitivare la tipografie, asa ca despre asta inca nu va pot spune nimic sigur.

jpeguri-blog jpeguri-blog11

Este o munca titanica in spatele unei carti tiparite. Noi am facut ce am putut mai bine in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie si eu sper din tot sufletul meu de om sa ne iertati greselile si sa ne iubiti cartea, asa cum e ea. Vom incerca, de acum inainte, sa nu mergem decat in sus.

Cumpara de aici

Love and raw vegan power!

SHARE

53 COMMENTS

  1. Felicitari multe, multe, multe, cartea arata minunat, asta da realizare!! O vreau si eu neaparat, sper sa fie disponibila cat mai curand pentru achizitionare si online, pentru cei care n-au drum prin capitala :) Zambete multe, Diana

    • Diana, cu siguranta va fi. Nu chiar acuma, deocamdata incercam sa ne revenim (fizic si psihic :))) dupa efotul supraomenesc de a o avea in print pana duminica :) Voi da de stire clar! Multumesc de cuvinte!

    • Anca, si eu abia astept sa fie disponibila online! Yuhuu! Multumesc de sustinere si ca-mi esti mereu aproape! Bafta duminica la vot, sper sa apucati sa votati fara probleme de data asta!

  2. Felicitari, Andie, ma bucur mult pentru tine! La mai mare, cum se spune! Insa… uimeste-ma! Ce pret are thermomix la noi in tara? :)) parca ai mentionat ca retetele pot fi facute usor cu un mixer obisnuit? kitchen aid se potriveste?

    • Lumi, multumesc! Pentru toate detaliile despre Thermomix te poti adresa http://www.thermomixromania.ro/contact, eu nu stiu mai multe despre partea comerciala. Retetele pot fi facute usor cu un robot obisnuit, nu cu un mixer. Kitchen Aidul este mixer de masa, Thermomixul este robot de bucatarie, diferenta fiind ca Thermomixul are cutit, iar la retetele astea ai nevoie de cutit. Practic daca ai blender sau robot cu lama S se pot face fara probleme.

  3. FELICITARI ! Fotografiile sunt super frumoase , ma bucur ca voi gasi si eu in librarii o carte cu retete sanatoase si asa frumos prezentate ! Iti doresc succes si cat mai multe realizari ca aceasta !

    • Mihaela, asta ne-am dorit; sa avem si noi o carte scrisa de un autor roman (Andreea Mihalcea) cu poze facute de un fotograf roman (subsemnata) care sa fie la fel de frumoasa ca orice alta carte din afara. Nu stiu cat am reusit, dar asta ne-am dorit. Te pup!

  4. Felicitari maxime!!! Foarte reusite fotografiile, reprezinta perfect partea aceasta raw si/sau vegan.
    Sunt sigura ca a fost o munca enorma in spate, dar cred ca fiecare pagina a meritat efortul.
    Orice blogger pasionat de fotografie si mancare isi doreste o carte a lui :)
    Te pup!

    • Andreuta, asa e. Tu mai bine ca oricine stii cata munca e la o fotografie. Inca nu e cartea mea, e cartea Andreei pe care am ilustrat-o eu, dar sper sa vina si momentul in care sa imi pun si eu amprenta personala pe un astfel de material. Te pup si eu si mi-e dor de tine!

  5. Felicitari draga Andie! Eu nu stiu de ce te miri ca te-au ales pe tine?! Eu nu ma mir deloc, pentru ca esti foarte buna si din mana ta ies niste super poze (sau, cum ar zice unii “deh, ai un aparat super smecher”). Cred, draga Andie ca fotografia culinara este una dintre chemarile tale. Go for it!
    ps. multumesc de idee, este un cadou ideal.

    Te imbratisez cu drag!

    • Bai Praji bai, suporterul meu dintotdeauna! :* Fac pariu ca mult mai multi dintre bloggerii de azi au aparate mai smechere ca mine :) Dar da, si eu cred ca fotografia culinara ma cheamaaaa, ma cheamaaaa, acum ma depasesteeeeee! :)))
      Te pup si eu si sper sa ne vedem curand!

  6. Ce veste buna. Arata excelent ! Felicitari !
    Eu am Thermomix si o sa o cumpar. Sigur, sigur ! O pot rezerva pt duminica sau cum pot sa ma asigur ca o “apuc” la targ ?

    • Irina, partea asta “tehnica” e la Andreea. Da-i un mail ei si cred ca sigur se rezolva, ea e Stapanul Inelelor :) Astept sa te vad la targ, cu drag!

  7. Felicitari, Andie! Din punctul meu de vedere a avea o carte cu publicata este o mare realizare. Si sa mai si arata asa bine…ce as mai putea spune decat ca iti doresc sa ai succes in continuare in tot ce faci :)
    Poate o sa reusesc intr-o zi sa o si tin in mana, sa o rafoiesc macar.Pana atunci ma delectez cu ce pot citi/vedea aici :)
    Succes duminica la targ ;)

    • Multumesc Claudia! Nu e tocmai cartea mea, e cartea Andreei cu poze facute de mine :) Insa da, satisfactia e mare. Sper sa o poti avea si tu in brate in curand :)

  8. Felicitari, Andie! Abia astept sa rasfoiesc si eu aceasta carte. Daca e la fel de frumoasa ca cealalta carte la care ai lucrat si pe care o am, cred ca merita orice roman sa o aiba in libraria personala! Felicitari draga mea!

    • Draga mea, ca orice lucru facut mai recent, mie imi place sa cred ca e si mai frumoasa! Oricum, acum vei avea sansa sa vezi si poze facute de mine, nu numai grafica :) Te imbratisez!

    • Tina, deocamdata duminica asta la Raw Generation Expo care se tine la Romexpo, in Bucuresti. De saptamana viitoare voi sti mai multe si despre locurile fizice sau online unde va fi distribuita.

  9. Felicitari, minunat articolul, cartea ce sa mai zic, doar din pozele pe care le-am vazut imi pot da seama ca este magnifica, si ca tot vine ziua mea, acum stiu ce imi doresc, aceasta carte. Felicitari tututror celor au lucrat la acest proiect.

    • Adina, acum ca o am si eu in maini iti pot spune ca e foarte frumoasa. Eu sunt fericita ca mi-a iesit, mai incolo ce sa zic… sper sa bucure pe toata lumea asa cum ma bucura pe mine :)

  10. Ce te iubesc eu pe tine, bai, Andie, bai! Esti minunata, talentata de-mi vine sa plang pe-nfundatelea si incredibil de modesta. NORMAL CA TE-A ALES PE TINE, ca doar esti o zana! Not to be creepy or anything, dar ma duc sa-ti fac altar, k?

  11. Andie scumpo te felicit din tot sufletul! Este minunat ce-ai reusit sa faci si cu acest site si cu aceasta carte. Redactarea ei cred ca a fost o munca titanica dar si satisfactia este una pe masura. Cred ca este grozav sa o ai in maini, sa-i mangai copertele si sa o rasfoiesti. Bravo, bravo!!

    • Da, exact asa, Oana! Munca, satisfactie, fericire cu ea in brate :) Abia astept urmatorul proiect, mi s-a deschis un apetit pentru print… :)

  12. Felicitari si sarbatori Fericite.
    Retetele sunt toate raw?
    As dori sa achizionez si eu cartea.
    Multumesc.

  13. Draga Andie, eu acum am gasit topicul la tine. Ma interesez de cateva luni despre Thermomix, am vazut acasa la cineva cum functioneaza si mi se pare SUPER!!!
    In martie am fost la Cluj la Raw Generation Expo si am vazut un robot similar, Mycook. Am vazut cum functioneaza si ce functii are, aproape la fel ca si Termomix.
    Acuma, sunt si mai nehotarata! Ma poate ajuta cineva cu o parere intre cele 2 aparate?
    De la Mycook am aflat pe loc ca e undeva in jur de 950 – 1,000 EUR, dar de la Termomix nu au vrut sa-mi spuna pretul, decat daca merg la o prezentare. Stii cumva cat costa Termomix ?

    Multumesc tare mult! Sper sa-l “conving” pe sotul de un cadou de Paste! :)

    • Ramona, eu n-am auzit pana acum de Mycook si nu stiu nimic despre brand. Ca pret, si Thermomixul e tot undeva prin zona, insa despre Thermomix stiu sigur ca e ffff de incredere si bun. Noi am facut toate retetele la el si nici macar nu a clipit, asa ca… Si eu sper sa il convingi pe sotul tau, Doamne-ajuta! PS Sa-mi scrii sa-mi spui pana la urma cum a ramas :)

  14. Buna Andi,

    Am primit cartea ta cadou de la o prietena si azi m-am gandit sa fac Tiramisu pentru Craciun si sincer, reteta este oribila! Imi pare asa rau pentru ingredientele stricate- crema nu e deloc fina ci a iesit lipicioasa si fara gust; sotul zice ca e asa oribila la gust incat nu putem sa o ducem asa la gazdele de Craciun! Acum am o intrebare: tu ai facut reteta asta vreodata? caci la cum a iesit nu imi vine sa cred! Nici nu mai am curaj sa fac si alte retete din carte!!!!

    • Buna Alina, imi pare rau de experienta ta :( Toate retetele din carte au fost facute de Andreea Mihalcea de fata cu mine si ulterior au fost pozate, deci nimic din carte nu e ceva care sa nu fi fost facut deja. Tu ai incercat cu Thermomix sau cu alt robot? Cred ca cel mai indicat este sa ii scrii Andreei si sa ii ceri lamuriri – fiind reteta ei ea cred ca stie cel mai bine ce ar putea fi si cum se poate repara. Te pup si iti doresc sarbatori fericite!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here