Nu risipiti mancarea: mega-sandvis vegetarian din resturi

5

Va spuneam intr-un articol anterior ca mi s-a pus pata pe risipa de mancare. Vreau sa ma gandesc si sa gasesc toate metodele prin care sa putem recicla mancarea, sa o folosim la maxim, sa aruncam cat mai putin. E vara, nu prea ne vine sa stam pe langa cuptor sau plita, asa ca retetele pe care le am in cap acum sunt usoare si rapide, fara nevoie de prea mult foc. In perioada asta mananc mai mult salate, racituri, fructe, pateuri si dipuri, asa ca sandvisul asta a venit ca o prelungire a stilului meu de viata pe perioada verii.

mega-sandvis vegetarian-3

Acest mega-sandvis vegetarian din resturi se compune din:

  1. O ciabatta mare taiata in doua longitutinal. Asta e singurul element nereciclat sau ne-redus la pret. Painea intr-un sandvis e de baza, chiar ca nu putem trisa.
  2. Humus reciclat. Adica mai aveam doua linguri de humus pe un fund de castron si nu le manca nimeni. In mod normal, le-as fi aruncat, but not today, not siree. Le-am intins frumos pe paine si au gasit o noua viata.
  3. 1 avocado feliat. Acest avocado l-am gasit la raionul de produse tercite din supermarket. Nimeni nu il cumpara, pentru ca era moale si toata lumea credea ca e stricat. Ei bine: nu! Eu am avut incredere in el si in capacitatea lui si l-am cumparat la incredibilul pret de 2 lei bucata. In mod normal, un avocado ready to eat e minim 6 lei, asa ca #mancarelapretredus!
  4. Resturi de salata de rosii. Tot asa, doua linguri ramase de la cina: nu le-a mai putut manca nimeni si in mod normal ar fi vazut direct galeata de gunoi, dar le-am pastrat si a doua zi la micul dejun am turnat aceste resturi (rosii, ardei, castraveti, ceapa), cu tot cu zeama de la salata, peste sandvis.
  5. 1 felie de telemea usor sarata. Daca vreti ca acest sandvis sa fie vegan, pur si simplu omiteti, e un sandvis atat de bogat incat nu ii veti simti lipsa.

mega-sandvis vegetarian-2

Sandvisul asta e epic: super hranitor (proteine, biatches!), super colorat, super atragator. In loc de humus se mai poate folosi:

  • pateu de soia,
  • pateu de ciuperci,
  • crema de branza,
  • sos pesto sau chiar
  • tahini.

Merg adaugate la greu mixuri de seminte sau alte bunatati de prin conserve:

  • rosii uscate,
  • masline fara samburi,
  • anghinare in ulei,
  • porumb la conserva,
  • castraveti murati si chiar
  • ardei iute.

Basically, ce incerc sa spun e ca salata nu trebuie musai mancata din castron: o puteti strivi intre doua felii de paine si aia e!

mega-sandvis vegetarian-1

Sper sa va inspire si pe voi :)

Love and mega-veggie sandwiches!

Aboneaza-te si primesti gratuit:

- un eBook cu 20 retete vegetariene delicioase + un ghid complet de planificare a meniului saptamanal
- un digest saptamanal cu toate retetele si articolele publicate, astfel incat sa afli toate noutatile fara a-ti incarca prea mult inboxul.

SHARE

5 COMMENTS

  1. Pffffff, in ce hal ma streseaza risipa de mancare de nu mai pot. Schema cu sandvisul o practic si eu, dar singura mea intrebare este cum de au rezistat rosiile din salata? Daca nu le mananc rapid dupa gatire, mi se pare ca se fac prea fleasca pentru a mai fi folosite in orice (spre deosebire de ardei de ex.). De aceea, calculez bine cantitatea de rosii inainte de a salati :)))

    • Sa stii ca eu n-am o problema cu asta. Adica nu am o problema atat de mare :) Daca lasi rosiile sa vina la temperatura camerei e ok.

  2. Ai mentionat mai sus pateul de ciuperci. Eu am impresia ca cel pe care il gasim in comert este super procesat, iar de facut acasa nu am auzit pe nimeni care sa stie…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here