Concurs pentru iubitorii de gatit: FOODSIE!

3

Dearest darlings, acesta e un articol pe care astept sa il scriu de mult timp pentru ca are legatura cu unul din visele mele secrete: sa impartasesc oamenilor din cunostintele mele despre fotografia culinara si sa facem si un concurs amuzant pe tema. Iubi spune mereu sa am grija ce-mi doresc, ca se va intampla… si iata! Astazi am privilegiul de a va anunta ca exista Foodsie.

Ce e Foodsie?

Simplu: food + selfie = foodsie. Foodsie e un proiect culinar initiat de Mega Image si Kubis Interactive cu sprijinul Oglivy PR care a pornit de la ideea ca daca tot exista acest trend irezistibil de a ne poza mancarea si de a o posta pe toate retelele sociale, ei bine, atunci hai sa invatam sa facem treaba asta cum trebuie! Sa invatam sa o gatim corect, sa o aranjam frumos in farfurie si – wait for it – sa o fotografiem in asa fel incat sa straluceasca la adevarata ei valoare. Prea multe preparate nu se bucura de aprecierea pe care o merita doar pentru ca nu au fost bine puse in valoare. Cu alte cuvinte, a venit momentul sa dezactivati blitzul incorporat al aparatului/telefonului pentru ca e cazul sa treceti la urmatorul nivel.

Asa ca am facut echipa cu Adi Hadean si Alexandru Iacob pentru a pune cap la cap tutoriale ilustrate cu sfaturi utile pe fiecare domeniu: Adi pe cooking, Alex pe plating iar eu pe partea de fotografie (inca nu-mi vine sa cred ca mi se inampla asta, dar DA, e real!).

Ziceai ceva de un concurs?

Imi place ca sunteti atenti :) Da, facem si concurs cu premii pentru ca vrem sa vedem daca sfaturile noastre v-au ajutat sa va imbunatatiti tehnica de foodsie. Iata cum functioneaza:

  1. Concursul se desfasoara in perioada decembrie 2016 – martie 2017.
  2. In fiecare luna, noi va propunem 3 teme noi de concurs la care se poate inscrie oricine. Odata inscrisi pe site, veti avea acces la retete de la Adi, sfaturi de plating de la Alex si instructiuni despre cum sa facem fotografii reusite de la mine. Nu trebuie sa aveti cine stie ce echipamente, sfaturile foto sunt menite sa va ajute sa va descurcati cu ce aveti la indemana. Tot ce trebuie sa faceti este sa incarcati o fotografie cu care sa respecte reteta lui Adi si/sau sfaturile de plating/foto oferite de Alex si de subsemnata.
  3. Puteti castiga premii saptamanale, lunare si chiar premiul cel mare: un salariu de chef Foodsie, constand in 1000 euro lunar, timp de 6 luni! Whoooa! Castigatorul acestui mare premiu va fi selectat dintr-un numar de 10 finalisti care se vor intrece in probe in cadrul unui show culinar jurizat de noi: how awesome is that???

Bine de stiut

Lunar, puteti sa va inscrieti la o singura provocare, la trei sau la toate, cum doriti si cum aveti timp. Pentru a intra in cursa pentru premiul cel mare, va trebui insa sa participati la toate provocarile, pe toate cele trei teme lunare. Nu va speriati daca nu aveti timp intr-o luna sa participati la una din probe – puteti recupera si puteti trimite contributia voastra mai tarziu, dar toate trebuie trimise pana la data finalizarii concursului general, pentru a putea intra in cursa pentru show-ul culinar de final.

Provocarile primei luni sunt deja pe Foodsie.ro unde am “ticluit” un mic infografic cu sfaturi despre lumina in fotografie: sunt sfaturi simple, de baza, pentru incepatori, insa care daca sunt respectate vor aduce o imbunatatire substantiala a imaginilor voastre. Astept cu foarte mare nerabdare sa va inscrieti si sa imi trimiteti fotografiile voastre (pe pagina de concurs Foodsie.ro, nu aici, nu pe Facebook :) si sa invatam impreuna sa facem un super-dooper #foodsie (nu uitati de hashtag, e bun de folosit pe Facebook si Instagram!).

Asa ca eu zic sa puneti la treaba telefoanele si aparatele foto si sa castigati experienta si premii din ceva ce oricum faceti – poze cu mancarea. Eu mi-am pregatit o galeata de chipsuri bio home-made si sunt gata sa analizez ce imi veti trimite!

Love & food photography!

 

3 COMMENTS

  1. Buna Andie! Te felicit in primul rand pentru acest minunat blog, pe care l-am descoperit odata cu concursul Foodsie. Te felicit si pentru faptul ca faci parte din juriul acestui concurs minunat. Mi se par de mare folos sfaturile tale. Eu chiar imi doresc sa evoluez si sa fac poze din ce in ce mai bune. Am citit cateva dintre articolele scrise de tine pe blog, pe aceasta tema si mi se par foarte bune. In legatura cu concursul, am o mare nelamurire: premiile sunt niste vouchere, dar nu precizeaza nicaieri unde pot fi folosite. Eu sunt din Suceava si mi-as dori foarte mult sa castig un astfel de premiu, dar nu m-am lamurit daca pot folosi voucherul doar in Bucuresti, la o anumita firma care va tine cursurile, sau il pot folosi si in Suceava. Iti multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc succes in noul an.

    • Draga mea, asta nu stiu, dar poti scrie direct pe platforma foodsie sa intrebi. Eu cred ca se pot folosi doar la firmele care organizeaza cursurile respective si ca daca nu au sediu in Suceava ar trebui sa te deplasezi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.